Home»Kult»Apsolutni i neprikosnoveni večiti vladar top lista… Naravno, “The Dark Side of the Moon”

Apsolutni i neprikosnoveni večiti vladar top lista… Naravno, “The Dark Side of the Moon”

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @pinkfloyd
Photo: Facebook @pinkfloyd

Sredinom jula 1988., pošto je na Billboardovoj listi najprodavanijih albuma u kontinuitetu proveo 736 nedelja, antologijski album Pink Floyda “The Dark Side of the Moon” ispao je iz Top 200.

Na listi je debitovao u martu 1973. zauzevši 95. mesto i vremenom se popeo na njen vrh. Kako je popularnost benda rasla, “The Dark Side of the Moon” neprekidno je gotovo 15 godina – od 1973. do 1988. – šetao gore-dole po Top 200. Rekord je to koji do danas niko nije uspeo da sruši.

Krajem osamdesetih “The Dark Side of the Moon” već je stekao kultni status i multi-platinasti tiraž. Prema nekim procenama, čak se i danas svake sedmice u svetu proda oko 8 i po hiljada primeraka ovog albuma.

Šesnaesti jul 1988. dočekao je pri dnu liste Top 200 i iduće nedelje je napustio. Do kraja godine uspeo je da se vrati na nju, pa mnogi računaju da je album ukupno i neprekidno proveo 741 nedelju na Billboardovoj Top 200 listi albuma.

Naravno, promena Billboardovih pravila i svaka buduća objava raznih reizdanja i slično ponovno je vraćala “The Dark Side of the Moon” u Top 200, pa je album zaključno sa 10. oktobrom 2015. na listi ukupno proveo neverovatnih 917 nedelja.

HL/Izvor: Muzika.hr

Previous post

Šanaja Tvejn se vraća na scenu posle 15 godina pauze... a evo i zbog čega je tako dugo nije bilo

Next post

Da, da... Novi Doctor Who je žena. Ako ne verujete pogledajte tek objavljeni trejler

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *