More rock, more days… Peti Selfest od 20. do 23. jula u Selenči

0
165
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Peto izdanje Selfest festivala biće održano na starom mestu, na školskom igralištu u Selenči od 20. do 23. jula. Ovogodišnje izdanje trajaće dan duže (četiri dana) zbog velikog interesovanja bendova za nastup na festivalu.

Prva dva dana Selfesta biće posvećena gitarskom zvuku, treći dan namenjen je ljubiteljima elektronske muzike, a četvrti dan će biti zabavnog žanra namenjenog svim uzrastima.

Pero Defformero/Photo: facebook@Pero Defformero Band
Pero Defformero/Photo: facebook@Pero Defformero Band

Hedlajner prvog dana je novosadski bend Pero Defformero poznat po jedinstvenom stilu i frontmenu benda, Goranu Biševcu Bišketu. Bend kombinuje metal svirku uz koju Biške pesme izvodi u turbo-folk stilu. Nastupi su im vrlo atraktivni, a svirka žestoka.

Pored njih 20. jula nastupaće i bugarski Lidum Merkko, balkan folk fusion-progressive bend, Santos Brothers iz Bačke Palanke, Zemljotres iz Aradaca i lokalni bend Punkenstein.

Santos Brothers/ Photo: Facebook @santosbrothersofficiala
Santos Brothers/ Photo: Facebook @santosbrothersofficiala

Drugi dan posetioce očekuje pravi spektakl koji će prirediti bend Rammsturm iz Mađarske. Rammsturm je najverodostojniji Rammsteinatribute bend u istočnoj Evropi i spremaju nastup koji će biti izveden uz dosta pirotehničkih efekata, a veliku pažnju posvećuju i kostimografiji.

Za dobru zabavu pobrinuće se i naši jedini predstavnici anti-global-etno-panka, Neozbiljni pesimisti iz Sombora čija muzika obiluje veselim ska tonovima i tera na ples.

Neozbiljni pesimisti/ Photo: Facebook @neozbiljnipesimisti
Neozbiljni pesimisti/ Photo: Facebook @neozbiljnipesimisti

Uz Pesimiste i Rammsturm 21. jula biće zaduženi i Jorgovani i Scordisci. Jorgovani svoju muziku nazivaju boemskim pankom dok Scordisci svira irsku muziku protkanu pank zvukom.

Jorgovani/ Photo: Facebook @Bend.Jorgovani
Jorgovani/ Photo: Facebook @Bend.Jorgovani

Treći dan je već tradicionalno posvećen elektronskom zvuku i najvećim letnjim hitovima u produkciji tima iz AS FM radija – Morning Indiana i Groovera. Ove godine specijalni gost je poznati domaći DJ Vladimir Aćić koji će miksovati progresivnu tehno muziku i očekuje se luda žurka do jutarnji sati.

Četrtog dana Selfest festivala nastupiće vojvođanski bend Apsolutno Romantično koji će svojim veselim ritmovima razdrmati publiku. Osim njih nastupa trio Banda Drvena koja ima izuzetno veseli i dinimičan zvuk utkan u najveće srpske hitove etno/zabavne muzike. Takođe će nastupiti lokalna legendarna Grupa Maks.

Scordisci/ Photo: Facebook @Scordisci
Scordisci/ Photo: Facebook @Scordisci

I ove godine je organizovan kamp na svega 100 metara od festivala, a organizatori poručuju da će to biti najorganizovaniji kamp do sada s obzirom na to da festival traje četiri dana:

– Biće kuvane hrane, pića, tuševa, sporta i puno zabave. Kamp je besplatan za sve koji žele da borave u njemu ukoliko poseduju festivalsku ulaznicu – poručuju organizatori.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara po festivalskom danu na dva prodajna mesta. U Selenči se mogu nabaviti u kafe baru Zlatno Burence i u Baču u kafe baru Fontana.

Svi koji se nalaze ili stanuju dalje od ovih prodajnih mesta mogu naručiti ulaznice koje će im biti poslate poštom na kučnu adresu. Ulaznice će se prodavati i na ulazu na dan festivala.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime