Home»Film»Atomska plavuša Šerliz Teron: Holivud je industrija iz pećinskog doba

Atomska plavuša Šerliz Teron: Holivud je industrija iz pećinskog doba

3
Shares
Pinterest Google+
Šarliz Teron/Photo: facebook@charlizetheron
Šarliz Teron/Photo: [email protected]

Holivudska glumica Šarliz Teron nazvala je Holivud industrijom “kao iz pećinskog doba” jer retko omogućava ženama da režiraju visokobudžetne filmove.

– Stidim se što sam dro industrije koja nikad nije dozvolila ženama da rade sa višim budžetom nego što je bio budžet za “Wonder Woman” – rekla je glumica za Variety.

Film “Wonder Woman”, koju je režirala Pati Dženkins, imao je budžet od 149 miliona dolara, a ostvario je zaradu od 746 miliona dolara. Taj film postao je najuspešniji film koji je režirala žena, nakon što je prošlog meseca premašio prihode filma “Mamma mia” iz 2008. godine.

Teron, 41-godišnja oskarovka poreklom iz Južne Afrike, ukazala je i na nedostatak akcionih filmova sa ženama kao glavnim likovima.

Njeni komentari stižu pred izlazak njenog novog filma “Atomska plavuša”, u kojem glumi britanskog agenta MI6 iz 1980-tih godina u Berlinu.

Glumica, koja je osvojila Oskara u filmu rediteljke Peti Dženkins “Monstrum”, odigrala je još jednu akcionu ulogu u filmu “Pobesneli Maks: Autoput besa” (Mad Max: Fury Road).

Govoreći za Variety, Teron je rekla i da žali što retki uspesi žena u žanrovima u kojima dominiraju muškarci, nisu iskorišćeni.

– Imali smo takve trenutke, gde žene stvarno pokažu šta umeju i postignu neverovatan uspeh, jer sruše neka uvrežena mišljenja – rekla je i dodala:

– Ali onda se ta pojava ne održi. Ili se pojavi neki film koji ne postigne dovoljan uspeh i odjednom, niko više ne želi da pravi film sa glavnom ženskom ulogom.

Teron je pretrpela razne povrede dok je snimala “Atomsku plavušu”, među kojima i povredu kolena i dva napukla zuba.

– Bilo je teško – rekla je o filmu, koji će se u bioskopima u Velikoj Britaniji naći 9. avgusta.

– Želite da u scenama borbe date sve od sebe, a to ume da bude jako teško – rekla je.

Izvor: BBC

Previous post

Bio je muzički džin Južne Afrike... Preminuo čuveni džez muzičar Rej Firi

Next post

Lana Del Rej repuje...? To treba čuti. Na sreću, tu je i zvuk Kalifornije...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *