Home»Muzika»KAD SMO BILI MLADI I BEDNI… Šta je to autor poručio spotom za “Diplomu” grupe S.A.R.S.

KAD SMO BILI MLADI I BEDNI… Šta je to autor poručio spotom za “Diplomu” grupe S.A.R.S.

3
Shares
Pinterest Google+
S.A.R.S./ Photo: Facebook @sarsbend
S.A.R.S./ Photo: Facebook @sarsbend

Kao što smo već pisali, S.A.R.S. je objavio novi video, za pesmu “Diploma” sa svog aktuelnog izdanja “Poslednji album”.

– Za realizaciju ovog spota bio je zadužen Ivan Stojiljković, sa kojim smo već imali priliku da radimo na spotu za pesmu “To rade”. Očekivanja su bila velika i Ivan ih je i te kako opravdao. Sama pesma ima jasnu poruku, a spot na brutalan način prikazuje koliko je čovek u stanju da ćuti i trpi – kaže frontmen benda S.A.R.S. Žarko Kovačević.

Stojiljković kaže da je spot nastao kao osvrt na to šta danas mladi predstavljaju na ovom područiju.

– Ako nas ne podvode roditelji, nameštaju preko svojih veza nekom za pod lakat, ako nas ne prodaju gazde i traže od nas da se smeškamo dok nam čupaju kosu sa glave i gaze po žuljevima, ako nas ne teraju da budemo deo legalnog reketa i čuvamo nekim jadnicima šaka jada od kojih žive onda postajemo estrada, pervertidi, postajemo zavisnici, postajemo crvi bez mozga. A kada je tako onda nam ništa drugo ne preostaje nego da sačekamo da naše vreme prođe – objasnio je Stojiljković.

On je dodao da su pesma “Diploma” i spot namenjeni svim budućim generacijama kao jedan dokument vremena “u kome smo mi, njihovi stričevi, očevi, tetke, majke… bili mladi i bedni”.

– Dokument, jer svakako nije pokret niti revolucija. Imamo dovoljno mozga da shvatimo da ovde, na žalost, ne možemo da se promenimo – dodao je Stojiljković.

Kao gostu pesmi pojavljuje se i frontmen benda Pero Defformero, Goran Biševac Biške.

Previous post

Legenda Klarkson opet briljira: Hrvati su krivi za viševekovnu mušku patnju

Next post

Kraljevski sendvič koji je došao glave kralju Elvisu... Ovo nije kulinarski portal, ali ovaj recept je istorija rokenrola

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *