Kako je Keša prestala da bude Control freak: Sve je opisala u novoj pesmi “Praying”

0
36
Keša/Photo: facebook@kesha
Keša/Photo: facebook@kesha

Keša novim singlom i spotom “Praying” najavljuje novi album “Rainbow” (Kemosabe Records/RCA Records/Menart) koji izlazi 11. avgusta. Emotivni spot režirao je Jonas Akerlund, a ovo će biti njen prvi studijski album za gotovo pet godina.

U pisanju singla “Praying”, pridružili su joj se Rajan Luis, Ben Abraham i Endrju Džoslin, dok je za produkciju bio zadužen Luis (Macklemore & Ryan Lewis).

– “Praying” je pesma o postizanju empatije prema drugima čak i ako vas oni povrede ili vas plaše. To je pesma o učenju kako biti ponosan zbog toga kakvi ste, čak i u trenucima kad se osećate sami. To je i pesma o nadi da svi ili barem neko ko vas je povredio, može da bude izječen… Ovo je pesma o meni koja tražim mir u činjenici da ne mogu da kontrolišem sve – pokušaj kontrolisanja svih me ubijao. Reč je o učenju da se otpustim i shvatim da svemir upravlja mojom sudbinom, a ne ja – rekla je Keša.

Kešu, naime, nisu zaobišle ni depresije ni beznađe, ali sve je to savladala, a svoje emocije je “odnela” u studio i pretvorila ih u umetnost. Predstojeći album je novi početak za Lešu i temeljen je na unutrašnjoj snazi i muzičkom istraživanju.

Naravno, ona može da se pohvali i listom saradnji – od Eagles of Death Metal pa do Doli Parton. Ben Folds je s Kešom producirao naslovnu pesmu s albuma, a Riki Rid je takođe producirao i napisao niz pesama na albumu. Eagles of Death Metal se pojavljuju na dve pesme dok je legendarnu Doli Parton ugostila na verziji njenog kantri hita iz 1980. “Old Flames Can’t Hold a Candle to You.” Pesmu je, inače, supotpisala Kešina majka Pib Sebert.

HL/Izvor: SoundGuardian

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime