Home»Muzika»A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE… Muse predstavili video-spot koji se menja svakog dana

A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE… Muse predstavili video-spot koji se menja svakog dana

3
Shares
Pinterest Google+
Muse/Photo: facebook@muse
Muse/Photo: [email protected]

Pesma “Dig Down” objavljena je sredinom maja ove godine, kao najavni singl za predstojeći album grupe Muse. Tada je za nju objavljen i video-spot, kako to već odavno redovno ide. Međutim, Britanci su sada objavili novi video za istu pesmu, ali vrlo originalan.

Bend se udružio sa IT kompanijom Branger Briz i kreirao takozvani “lyric” spot, koji se stalno iznova regeneriše zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Pametni softver svakodnevno pretražuje video-snimke širom interneta, pregleda ih i traga za rečima pesme koje u tim snimcima izgovaraju poznate ličnosti, u nekom sasvim drugom kontekstu. Potom, te pogodne delove iseca i svrstava u bazu podataka, iz koje se svakog dana formira nova kombinacija isečaka, porešanih tako da različiti ljudi govore stihove koje u originalu peva Met Belami.

14141978_10154100580898725_3766089579983428240_nBelamijevu ulogu su, tako, preuzeli “vokali” poput Donalda Trampa, Hilari Klinton, Marka Zakerberga, Dejvida Kamerona i niza poznatih TV voditelja.
A već sutra, spot će izgledati drugačije, jer će se niz kadrova svakodnevno menjati tokom narednih mesec dana. Nove verzije spota možete da gledate na ovoj web stranici.

A pogledajete i ranije objavljenu, “običnu” verziju spota:

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Kako je Keša prestala da bude Control freak: Sve je opisala u novoj pesmi "Praying"

Next post

CENA DOBRE ULOGE... Val Kilmer bio na na terapiji da bi se "skinuo" s lika Džima Morisona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *