Home»Life Story»MI SMO PORODIČNO PARTIBREJKERI… Da li ste znali da je Cane rođak Gavrila Principa?

MI SMO PORODIČNO PARTIBREJKERI… Da li ste znali da je Cane rođak Gavrila Principa?

5
Shares
Pinterest Google+
Partibrejkers/Photo: facebook@partibrejkers
Partibrejkers/Photo: [email protected]

Zoran Kostić Cane, lider Partibrejkersa, u porodičnom stablu “krije” jednu stavku koja možda i najbolje opisuje njegovu prirodu i potrebu da uvek bude “slobodan i samo svoj”…

Pre nekoliko meseci uzbunila se javnost zbog navodnog kraja kultnog benda Partibrejkersi, što je bila posledica loše protumačene situacije u kojoj frontmen benda Zoran Kostić Cane veliku energiju ulaže u svoj drugi bend  – Škrtice.

To je, ipak, dokazalo koliko je ovaj bend i dalje važan u ovom društvu. Baš kao i Cane.

Muzičar je u intervjuu uredniku Nedeljnika Branku Rosiću govorio o nečemu o čemu zaista retko priča. On je, naime, otkrio da ima bliske porodične veze sa Gavrilom Principom.

– Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra – rekao je Cane.

Priča se logično nastavila…

– Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vreme. Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva meseca prije dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu “Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš”. Jer kako god gledaš kroz istoriju mi smo hteli da budemo Austriji pri ruci, ali uvek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i hteo je da cara ubode u samoj sarajevskoj većnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, hteli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bi svi mi živeli zajedno – ispričao je roker.

Izvor: Nedeljnik.rs

Previous post

Al Paćino posle četiri i po decenije konačno priznao zbog čega je baš on dobio ulogu Majkla u filmu "Kum"

Next post

"Duga topla noć"... Ovako zvuči novi singl sa predstojećeg albuma Električnog orgazma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *