Home»Muzika»MI VOLIMO NAŠE POROKE… Treći PoRock festival 10. i 11. jula u Požegi

MI VOLIMO NAŠE POROKE… Treći PoRock festival 10. i 11. jula u Požegi

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Treći po redu rok festival – PoRock održaće se 10. i 11. jula u na Gradskom trgu u Požegi. Festival je poznat po tome što neguje autorsku muziku naših krajeva.

Ovogodišnji PoRock  posvećen je Bogdanu Stefanoviću Bogiju, preminulom frontmenu i pevaču rok grupe Magla.

Bogdan Stefanović/ Photo: Facebook/ Rok Grupa Magla
Bogdan Stefanović/ Photo: Facebook/ Rok Grupa Magla

U ponedeljak, 10. jula, u Gradskoj galeriji od 20:00 časova posetioci će moći da prisustvuju koncertu kantautorke Jovane Avramović i gitariste Marka Kandića.

U utorak, 11. jula na Gradskom trgu u Požegi od 20:00 časova počinje takmičarski deo festivala u kome učestvuju bendovi: Teorija zavere (Požega), Steel (Beograd), Ispitni Rock (Užice), Brat (Užice), Živa vatra (Užice), Rok u ponoć (Bajina Bašta) i Eastock (Užice).

Teorija zavere

Teorija Zavere/ Photo: Facebook/ Teorija Zavere Požega
Teorija Zavere/ Photo: Facebook/ Teorija Zavere Požega

Teorija Zavere je mladi rok bend iz Požege osnovan u leto 2014. Aktivnim radom bavi se od maja 2015. posle nastupa na požeškom festivalu Maglenijada na kome je svirao pre grupa Artan lili i Ničim izazvan.

Do sada su snimili sedam autorskih numera među kojima je i šestominutni instrumental “Oluja”. Sami su autori svih pesama, a kao najveći hitovi izdvajaju se “Milosrdni anđeo” i “Fataliti rijaliti”.

Postavu benda Teorija Zavere čine: Bogdan Jovićević (vokal, ritam gitara), Nikola Jovićević (solo gitara), Ivan Bjelić (bas gitara), Aleksandra Milovanović (drugi vokal) i Marko Radovanović (bubnjevi).

Steel

Steel/ Photo: Facebook @Steel.the.band
Steel/ Photo: Facebook @Steel.the.band

Postavu beogradskog hard rok benda Steel čine: Branislav Lazić ( vokal), Rajko Bosiočić (gitare), Petar Đukić (bass), Aleksandar Srb (klavijature) i Saša Omerović  (bubanj).

Ispitni Rock

Ispitni Rock/ Photo: Facebook @IspitniRockBend
Ispitni Rock/ Photo: Facebook @IspitniRockBend

Ispitni Rock trenutno je “najsvežiji” rok bend u Užicu. Čine ga mladi i talentovani ljudi, čije vreme tek dolazi: Tihomir Knežević (gitara, prateći vokal), Sreten Vitezović (solo gitara, prateći vokal), Nikola Beliša (bubnjevi), Milan Mladenović (bas gitara).

Brat

Brat/ Photo: Facebook @BRATUEHC (Atila Sabo)
Brat/ Photo: Facebook @BRATUEHC (Atila Sabo)

Bend Brat nastao je u februaru 2014. godine i od početka se bavio autorskim radom. Bend svira punk i hard core u svom originalnom fazonu.

Do sada su objavili tri demo snimka (“Fish in Ljubish”, “Imamo li problem”, “Years of struggle”), a tekstovi su inspirisani raznim milim i nemilim događajima iz svakodnevnog života.

Članovi benda su: Ivan Radović (vokal), Nemanja Ilić i Žarko Jovanović (gitare),  Aleksandar Tomić (bas) i Žarko Basurović (bubnjevi).

Živa vatra

Rok u ponoć

Rok u ponoć/ Photo: Facebook @rokuponocofficial
Rok u ponoć/ Photo: Facebook @rokuponocofficial

Rok u ponoć, hard rok bend iz Bajine Bašte osnovan je  u junu 2011. godine. Članovi benda su: Luka Kunčak )vokal), Aleksandar Đunisijević (solo gitara), Dejan Adžić (bubnjevi), Isidor Karadarević (ritam gitara) i Mladen Jugović (bas gitara).

Iza sebe imaju dosta nastupa kao predgrupa legendarnim rokerima: Ribljoj Čorbi, Pilotima, Galiji, Kerberu..

Eastock

Eastock/ Photo: Promo
Eastock/ Photo: Promo

Eastock je oformljen u junu 2015. zarad nastupa u beogradskom klubu Danguba. Zahvaljujući sjajnom odzivu publike članovi benda odlučili su da nastave sa radom.

Bend odlikuje troglas, sa snažnim ritmom koji pesmama  istovremeno daje i energiju i melodičnost. U njihovoj muzici ima primesa roka, elektro i disko ritma i gitarskih rifova sa melodičnosti troglasa što rezultuje u “punoću” zvuka.

Pobednici su prošlogodišnje gitarijade u Čačku, takmičenja bendova u Rudom, a njihov singl “Zidovi” zauzeo je prvo mesto na Jelen Top 7 listi.

Članovi benda Eastock su: Nemanja Valjarević (vokal), Lazar Gavrilović (gitara, back vokal), Marko Gavrilović (bass gitara, back vokal) i Srbislav Savić (bubnjevi).

Magla/ Photo: Facebook/ Rok Grupa Magla
Magla/ Photo: Facebook/ Rok Grupa Magla

Revijalni deo trećeg po redu PoRock festivala počinje od 23:00 časa na Gradskom trgu i u njemu će učestvovati ben: bend Bonecarver (Ivanjica), Valentin Vasić (Požega) i rok bend Magla (Požega).

 

Previous post

Danas počinje SOFEST - 46. po redu filmski festival u Sopotu

Next post

Singl "Ljuto nebo" benda Ničim izazvan najavljuje novi EP

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *