Home»Muzika»BILI I OSTALI DIVLJI MALI ĐAVOLI: The Cult opravdali što je zbog njih pomerena čitava Gitarijada

BILI I OSTALI DIVLJI MALI ĐAVOLI: The Cult opravdali što je zbog njih pomerena čitava Gitarijada

10
Shares
Pinterest Google+
The Cult/Photo: Promo
The Cult/Photo: Promo

Više od 20.000 ljudi na stadionu Kraljevica u Zaječaru imali su tu sreću da prisustvuju jednom od najboljih koncerata sezone – fantastičnom nastupu grupe The Cult, najvećih zvezda ovogodišnje Gitarijade. Da podsetimo, datum početka Gitarijade No. 51 je ovog puta prilagođen upravo tako da kultni bend može da nastupi na njoj.

Frontmen Jan Astberi na euforiju u publici uzvratio je dizanjem srpske zastave na bini i rečenicom “vi ste jedna od najboljih publika pred kojom smo nastupali”. Pa, čak i da nije baš tačno, dobro zvuči…

Ali, hajdemo od početka…

The Cult/Photo: Promo
The Cult/Photo: Promo

Posebna atmosfera vlada je u Zaječaru tokom čitavog jučerašnjeg dana. Svi su s nestrpljenjem su iščekivali drugo veče 51. Zaječarske Gitarijade i peti nastup u Srbiji britanskog benda The Cult, uvek rado viđenog na ovim prostorima.

Već u popodnevnim satima svi putevi ka Zaječaru bili su zakrčeni, jer su fanovi iz Srbije i čitavog regiona pohrlili na svirku jedne od najboljih koncertnih grupa na svetu.

S obzirom na to da je da je ovo bio jedini koncert The Culta u ovom delu Balkana, na Gitarijadu su pristigli i obožavaoci iz Grčke, Rumunije i Bugarske.

A posle nastupa prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, Hadži Prodanih Duša, kao i bendova koji se takmiče za ulazak u finale, binu je samouvereno preuzeo The Cult i već sa prvim taktovima numere “Wild Flower” bilo je jasno da ćemo prisustvovati jednom od onih koncerata koji se pamte.

The Cult/Photo: Promo
The Cult/Photo: Promo

I publika i brojni novinari složni su u oceni da je ovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji koncert The Culta – mudro sastavljena set lista obilovala je legendarnim hitovima kao što su “Rain”, “Sweet Soul Sister”, “Lil Devil” i “Fire Woman”.

Za bis su odabrali “Goat” i “Love Removal Machine”, uz obećanje da će ponovo doći u Srbiju, što je publika, naravno, propratila ovacijama.

A ako su obećali pred 20.000 ljudi, valjda neće ispaliti… ostaje samo da čekamo.

HL

Previous post

Neumorni Nil Jang ima novi singl: Sa "Children of Destiny" nas ponovo poziva da se borimo za ono u šta verujemo

Next post

Ovako PSI zvuče uživo… kad sviraju rokabili "Tik-Tak"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *