Home»Muzika»Van Gogh otvara 15. Beer Fest a stižu i Atheist Rap, Kiril Džajkovski, S.A.R.S…

Van Gogh otvara 15. Beer Fest a stižu i Atheist Rap, Kiril Džajkovski, S.A.R.S…

3
Shares
Pinterest Google+

Uz veliki vatromet jubilarni Beer Fest otvoriće 16. avgusta jedan od najpopularnijih rok bendova sa ovih prostora – Van Gogh.

Van Gogh/Photo: musicvangogh.com
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com

Bend koji je više od tri decenije na muzičkoj sceni, ovog leta na Ušću, prirediće odličnu zabavu i vrhunski doživljaj za brojne fanove iz celog regiona.

Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule je obećao odličnu zabavu i rekao:

– Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na Belgrade Beer Festu. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvaramo 15. Belgrade Beer Fest pripremili smo posebnu set listu.

Kiril Džajkovski/ Photo: BBF
Kiril Džajkovski/ Photo: BBF

Drugog dana festivala, 17. avgusta, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima – Kiril Džajkovski.

Džajkovskog su proslavili samostalni albumi “Syntethic Theatre”, “Homebound” i “Religion & Sex”, koje mnogi smatraju čistim savršenstvom, a obeležava ih kombinacija “drum and bassa” i makedonskog etna. Poznat je takođe, kao talentovani kompozitor muzike za filmove, a zanimljivo je da je prvi bend “Bastion”, ranih osamdesetih, osnovao zajedno sa poznatim režiserom Milčom Mančevskim.

Atheist Rap/ Photo: BBF
Atheist Rap/ Photo: BBF

Novosadski pank-rok velikani, grupa Atheist Rap, koji će nastupiti trećeg dana festivala (18. avgusta) na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na Belgrade Beer Festu.

– Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na Belgrade Beer Festu predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori. Tri godine su prošle od našeg poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, u međuvremenu smo izdali album, a pored brojnih nastupa po regionu imali smo i dve evropske turneje na koje smo jako ponosni. Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju – poručio je pevač Aleksandar Popov – dr Pop, naglašavajući kako bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

S.A.R.S./ Photo: BBF
S.A.R.S./ Photo: BBF

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa S.A.R.S, koja je prošle godine nastupom na Belgrade Beer Festu obeležila prvih deset godina postojanja u okviru slavljeničke turneje.

Ove godine će u subotu, 19. avgusta za publiku na Ušću svirati hitove sa šest dosadašnjih albuma, među kojima su: “Buđav lebac”, “Ratujemo ti i ja”, “Debeli lad”, “Rakija”, “Lutka”…

Previous post

Budimo zajedno... Legendarna Čorba podržala humanitarnu akciju "Ošišaj kosu – budi rOKer"

Next post

"Uspon i pad zdravog razuma" po receptu Bampera Iscelitelja... Aleksinački bend konačno objavio debi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *