“Muškarac u grlu”… Promocija knjige Vedrane Rudan na 10. Demofestu

0
60
Vedrana Rudan/Photo: Rino Gropuzzo/rudan.info

Promocija romana Vedrane Rudan “Muškarac u grlu” biće održana u petak 21. jula u 13:00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kroz odnos glavne junakinje sa nekoliko različitih muškaraca, Rudan u najnovijem delu bez dlake na jeziku otvara nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala.

Ispod pojavnog, spoljašnjeg sloja narativa lagano izbija opor utisak o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu ostvarimo, ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

Vedrana Rudan/Muškarac u Grlu
Vedrana Rudan/Muškarac u Grlu

Pored promocije svog sedmog romana, Vedrana Rudan će prvog dana festivala, u četvrtak 20. jula u društvu još pet sagovornika učestvovati na okruglom stolu “Žene u umetnosti”.

Zašto Vedrana važi za jednu od najpoznatijih spisateljica u regionu, moći ćete da provjerite na Demofestu.

Deseto izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a tokom tri dana festivala na dve bine nastupiće 50 demo bendove, kao i 15 revijalnih izvođača.

Vedrana Rudan/Photo: Rino Gropuzzo/rudan.info
Vedrana Rudan/Photo: Rino Gropuzzo/rudan.info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime