Home»Muzika»Homeland»“Dreamer” za Beograđane… Aleksandra Denda 4. jula u Bitefartcafeu

“Dreamer” za Beograđane… Aleksandra Denda 4. jula u Bitefartcafeu

3
Shares
Pinterest Google+

Mlada kantautorka Aleksandra Denda, Beograđanima će 4. jula premijerno predstaviti prvi autorski album “Dreamer” na letnjoj sceni Bitefartcafea, na Kalemegdanu.

Aleksandra Denda/ Photo: Promo
Aleksandra Denda/ Photo: Promo

To je jedinstvena prilika da ovu talentovanu umetnicu školovanu na Berklee College of Music čujemo neposredno pred njen povratak u Njujork gde će krajem meseca nastupiti u čuvenom Karnegi Holu sa internacionalnim bendom Jan Kus & SlavoRican Assembly.

Pored autorskog materijala, Aleksandra će izvesti numere Grečen Parlato, Esperanze Spalding, RH Faktora, Earth Wind and Fire u svom aranžmanu uz podršku ekipe vrhunskih beogradskih muzičara koju čine: Pera Krstajić (basista, stipendista Berklee College of Music), Peđa Milutinović  (jedan od najtalentovanijih mladih bubnjara u regionu i član Vasil Hadžimanov benda), Nikola Milenković (gitarista školovan na muzičkom konzervatorijumu u Beču) i Dragan Ćalina (pijanista koji se školovao i živeo u Holandiji a sada je stalni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu).

Aleksandra Denda/ Photo: Promo
Aleksandra Denda/ Photo: Promo

Poslednjih šest godina, za svoj rad Aleksandra je stekla priznanje u SAD, Južnoj Americi, Evropi i Aziji. Album “Dreamer” (objavljen u Njujorku) je kolaž akustike i elektronike, kojim vešto prožima elemente neo soula, džeza, R&B-a i World Musica u svojstveno sonično platno.

Aleksandrin eklektični spoj žanrova i autentični zvuk će nesumnjivo dotaći sve one koji vrednuju svestranost i iskrenost u muzici.

Previous post

Slagalica od stvarnosti i košmara... Marčelo objavio novi roman "Higijena nesećanja"

Next post

Pogledajte kako je svirkom u taksiju Luk Blek najavio koncert u Beogradu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *