Home»Muzika»Banjalučki Demofest na listi najboljih festivala u Evropi

Banjalučki Demofest na listi najboljih festivala u Evropi

3
Shares
Pinterest Google+

Flight Network, najveća turistička agencija u Kanadi, objavila je ovogodišnju listu na kojoj se našao 21 festival iz Evrope koji imaju najprisniji odnos sa publikom, a među njima je i Demofest.

– Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni muzički festivali među najvećim i najpopularnijim na svetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne pričamo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško videti ili čak čuti neke muzičke nastupe – piše Flight Network.

– Međutim, postoje brojna festivalska mesta koja treba posetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji – dodaje se u nastavku.

Photo: Demofest
Photo: Demofest

Najpoznatiji festival demo bendova na Balkanu tako se našao u društvu velikih i poznatih festivala, među kojima je npr. slavni Pukkelpop, koji je osnovan u Belgiji davne 1985. godine, Solar Weekend iz Holandije i Bergen iz Norveške.

– Za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, ovo je festival za vas – navodi se u opisu Demofesta.

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kome se održava, (Banjaluka nosi nadimak “grad zelenila”), tako i zbog lokacije na kojoj je smešten festival – tvrđave Kastel.

– Izuzetno smo ponosni što je priča o Demofestu prešla i na drugi kontinent i što je Banjaluka putem našeg festivala prepoznata kao turistička lokacija koja je poželjna čak i za posetioce iz Kanade. Smatramo da je ovo jedan od konkretnih znakova koji ukazuju na to da Banjaluka treba postati jedan od velikih muzičkih regionalnih centara, kada je u pitanju festivalski turizam – naveli su organizatori Demofesta.

Demofest/ Photo: Promo
Demofest/ Photo: Promo

Ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a u revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marki Ramon, Ki-Mani Marlei, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija.

Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Previous post

Magic Bush: Promocija albuma "First…" u Metropolisu

Next post

Ovog leta od Zemlje gruva... "Ljubav i more" i "komšijska turneja"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *