Skindred za završnicu Arsenala… Energični Velšani svirali pred 10.000 ljudi

0
34
Skindred/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Skindred/ Photo: Zoran Lazarević Laki

Završno veče Arsenal festa obeležio je velški bend Skindred, a publika u Kragujevcu je imala priliku da prva čuje pesmu “Machine”, koju do sada nisu nigde svirali.

Prostor ispred Main stagea napunio se za par minuta kada je Bendži Vebe izašao na scenu sa svojim bendom.

– Hoću da vas vidim da igrate! Da li ste spremni? Upalite svetla da vidim svoje prijatelje. Nebitno da li ste beli, crni, žuti, gej ili strejt, ovde smo svi da se lepo provedemo – uzvikivao je Vebe sa bine.

Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest
Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest

Na iznenađenje članova Skindreda, publika na Arsenalu znala je i pesme sa novog albuma “Volume”, a Vebe je oduševljeno hvalio kragujevačku publiku da je fantastična.

Pesma “Rar Race” već na samom početku je pokrenula sve ispred Main stagea, a Vebe je neprestano tražio od fanova da skaču:

– Hoću da vas vidim da igrate. Hajde, dame, ruke uvis, da vas vidim! Da li ste spremni? Ne čujem vas, da li ste spremni da igrate?

Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest
Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest

Skindred su, posle odličnog koncerta na Exitu 2012, još jednom pokazali sposobnost da spoje najteže metal rifove sa hip-hopom i rege gruvanjem uz pop senzibilitet što je publika mogla da čuje u hitovima “Kill the Power”, “Ninja”, a posebno uz “Pressure” .

Bend je tokom koncerta ubacivao i elektronsku muziku, ali i delove pesama AC/DC i Black Sabath.

– Ovo moramo zajedno – najavio je Vebe numeru “Kill the Power” i odmah pohvalio fanove: – Neverovatni ste, hvala vam mnogo.

Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest
Skindred/ Photo: Facebook @arsenalfest

Posle kratke pauze koncert je dostigao vrhunac sa hitom “Nobody” sa albuma “Babilon” kada je 10.000 ljudi euforično ispratilo svaki takt pesme.

Na kraju koncerta Vebe je zatražio je da ceo Main čučne, što je publika poslušala i u momentu kada su počeli prvi rifovi poslednje pesme “Warrior” nastao je delirijum na Arsenal festu.

Velšani su još jednom pokazali srpskoj publici da su jedan od bendova koji voli da svira uživo, koji moćno zvuči na bini i prenosi ogromnu energiju i na sve ispred scene.

https://www.youtube.com/watch?v=x55lJv1f6ts

Treće veče je na Garden stageu otvorio sastav Špajz, sledili su Raskid 13 i Bolesna štenad, dok su zagrevanje za Skindred bile “Škrtice” predvođene Zoranom Kostićem Canetom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime