4
Shares
Pinterest Google+
Van Halen/Photo: YouTube printscreen
Van Halen/Photo: YouTube printscreen

Noel Monk sedam godina bio je menadžer Van Halena, a sad u knjizi razotkriva njihov način života koji je ukratko bio – seks, droga i rokenrol.

Od 1978. do 1985. skoro da nije bilo većeg benda od Van Halena. Zgodni, s puno kose, momci su svirali rokenrol i živeli ga. Sve o njihovih ludih sedam godina, koliko su “u originalu” trajali, zapisao je njihov tadašnji menadžer Noel Monk.

– Popij bocu pića, uzmi par bombona, popuši džoint ili dva – ili deset – i vidi gde će te noć odvesti. To je bila njihova mantra. Bili su otelotvorenje američke zapadne obale i kulture surfera, napušenih tipova i zabava – bongovi, ribe i žurke bilo je sve što ih je zanimalo – napisao je u knjizi Monk. Grupi devojke pratile su ih u stopu i, kako piše Monk, bile su spremne da učine sve da bi se “družile” s bendom.

– Lekari su stalno posećivali članove benda zbog polnih bolesti, a redovno su išli na injekcije penicilina – piše u knjizi “Runnin’ With The Devil: A Backstage Pass to the Wild Times, Loud Rock, and the Down and Dirty Truth Behind the Making of Van Halen”.

On je opisao i ljubavnu vezu i kasniji brak gitariste Edija Van Halena i glumice Valerije Bertineli.

– Ona se zaljubila u njega kad je videla omot albuma. Upoznala ga je pre jednog koncerta i odmah su se zaljubili. Niko nije verovao da će njihova veza opstati, a kamoli da će biti zajedno idućih 20 godina – napisao je Monk.

Najdivljiji je zapravo bio pevač Dejvid Li Rot, koji je obožavao da privlači pažnju novinara i pričao o tome kako će sebi “naći jebenu filmsku zvezdu”, kako bi ga mediji još više pratili.

Van Halen/Photo: YouTube printscreen
Van Halen/Photo: YouTube printscreen

Valeriju je privlačio Edijev divlji život prepun droge i alkohola, ali nadala se da će se smiriti kad se venčaju. On joj je to i obećao, ali nije ispunio.

– Na dan venčanja Valerije i Edija oboje su nestali baš pre nego što su trebali da razmene zavete. Našao sam ih u kupatilu. Valerija je bila u lepoj čipkastoj venčanici i držala je kosu Ediju dok je povraćao. Izgledala je jako tužno – napisao je njihov menadžer.

Za vreme turneje koja je usledila Edi je nastavio po starom – u svakom trenutku, u bilo kojem delu sveta, njegov diler dolazio bi s pošiljkom njegove najdraže droge, čistog peruanskog kokaina. Monk bi podmićivao policajce kako ih ne bi uhapsili.

– Svake večeri spavao je s drugom devojkom, sve dok nam se Valerija ne bi pridružila na turneji. Rekla mi je da Ed voli kad je mršava i da zato uzima kokain, da kontroliše apetit – stoji u knjizi.

Dok je Edi bio navučen na drogu, njegov brat Aleks postao je alkoholičar. Pre podneva redovno je bio pijan, a onda bi počeo da halucinira i postao bi paranoičan. Dejv je s druge strane bio opsednut slavom, a droge i seksa nikad mu nije bilo dovoljno.

– Bio je najpametniji od njih, ali nije to znao da iskoristi. Sve što je hteo je da bude slavan, bio je opsednut sobom. Basista Majkl Entoni bio je miran i ništa ga od toga nije zanimalo. S obzirom na to da nije napisao nijednu pesmu za bend, ova trojica uskratili su mu pravo da dobija naknadu od izvođenja pesama. Zavrnuli su ga za milione – tvrdi Monk.

To je pokrenulo međusobnu mržnju među članovima benda i to se nije moglo popraviti. Raspali su se 1985. godine, kad je umesto Rota na mesto pevača došao Semi Hagar. On je u grupi ostao do 1996. godine.

Van Halen/Photo: facebook@VanHalen
Van Halen/Photo: [email protected]

Van Halen svira i danas, u gotovo originalnoj postavi – Dejvid Li Rot, Edi i Aleks Van Halen, a umesto Entonija na basu je Volfgang Van Halen, Edijev i Valerijin sin.

HL/Izvor: 100posto

Previous post

Kad padne sneg, i dunu beli vetrovi… Stigao i drugi trejler za 7. sezonu "Igre prestola"

Next post

Best of Love Huntersa, redizajn sajta, nova izdanja… Metropolis baš uspešno obeležio Svetski dan muzike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *