Home»Muzika»Lordi “Melodramom” protiv “prokletstva drugog albuma”…

Lordi “Melodramom” protiv “prokletstva drugog albuma”…

2
Shares
Pinterest Google+

Mlada Novozelanđanka Lordi objavila je drugi studijski album “Melodrama” koji donosi 11 novih pesama među kojima su i već objavljene “Green Light”, “Liability”, “Sober” i “Perfect Places”.

Lordi/ Photo: Universal Music
Lordi/ Photo: Universal Music

Posle duže pauze, Lordi je početkom marta ove godine fanovima podarila singl “Green Light” i najavila izlazak novog albuma.

Produkciju albuma potpisuju Lordi, Džek Antonof i Frenk Dukas, a materijal je sniman u Džekovom stanu i u kultnom Electric Lady Studios.

Omot albuma naslikao je Sem Mekinis, a Lordi kaže kako novo izdanje govori o njenom prvom velikom raskidu veze.

Lordi/ Photo: Facebook @lordemusic
Lordi/ Photo: Facebook @lordemusic

Novo izdanje nasleđuje izuzetno uspešan debitantski album “Pure Heroine” iz 2013. godine kada je, tada šesnaestogodišnja Lordi predstavila svoj prvi singl “Royals”.

– Prvi album sam napravila kada sam imala 16 godina i on je prodrmao moj svet pre nego što sam bila u mogućnosti da legalno kupim pivo. Preko noći sam počela da letim svuda. Čula sam svoje pevanje u supermarketima, toaletima… Moji najveći idoli su hteli da pričaju sa mnom… – rekla je Lordi o iskustvu sa prethodnim albumom.

U međuvremenu, Lordi je preuzela i ulogu muzičkog koordinatora i kuratora muzike za film “Igre Gladi – Sjaj Slobode” na kome su gostovali Stromae, Haim, Tove Lo i drugi, a na ovom izdanju je i predstavila novu pesmu “Yellow Flicker Beat” u originalu i Kanje Vestovom remiksu.

Početkom 2014. godine Lorde je zajedno na sceni sa britanskim dvojcem Disclosure izvela remiks verziju hit singla “Royals” kao najavu saradnje na njihovoj pesmi “Magnets”.

Lordi/ Photo: Facebook @Lordemusic
Lordi/ Photo: Facebook @Lordemusic

“Melodrama” je album o ljubavi i raskidu, a kako i sama Lordi kaže, bilo joj je izuzetno teško da piše o ovoj temi i dodaje:

– Ponosna sam na “Melodramu”. Ljudima će se svideti ili neće, ali bar znam da više nikada neću morati da napravim “ozloglašeni drugi album”. Svakog dana sam zahvalna na onome čime se bavim, i da od svih života, vi ste odlučili da promenite moj.

Izdanje “Melodrama” je od 16. juna dostupno u Srbiji na servisima Deezer i Google Play.

Poslušajte njen aktuelni singl “Perfect Places” sa novog albuma…

M.P.

Previous post

"Napred, nazad" u rockabilly ritmu benda PSI

Next post

Hladno pivo, Samostalni referenti, Parampaščad i… Natali Dizdar na Lake Festu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *