Home»Muzika»Jubilarni Demofest… Dve bine, dva žirija, 50 demo bendova…

Jubilarni Demofest… Dve bine, dva žirija, 50 demo bendova…

4
Shares
Pinterest Google+

Pored noviteta koji podrazumeva nastupe čak 50 demo bendova na dve bine, banjalučki Demofest će imati i dvostruki žiri tokom svog jubilarnog, desetog izdanja.

Photo: Demofest
Photo: Demofest

Naime, jedan žiri će biti zadužen za ocenjivanje nastupa takmičarskih demo bendova na velikoj, Basstion bini, dok će drugi žiri imati zadatak da pomno prati takmičare koji će svirati na Beton bini.

Žiri Demofesta i ove godine čine eminentni muzičari, producenti i novinari, pa će tako demo bendove na Basstion bini ocenjivati: Đorđe Miljenović aka Sky Wikluh  (hip hop muzičar, član grupe Bad Copy, producent i solo umetnik), Zoran Predin (rok muzičar i lider benda Lačni Franz), Boris Leiner (muzičar i vajar, poznatiji kao bubnjar slavne Azre i benda Vještice) i Đorđe Mišić (član žirija Demofesta sa najdužim stažom i bivši basista).

Bad Copy/ Photo: Demofest
Bad Copy/ Photo: Demofest

Žirijem će, kao i do sada, predsedavati Brankica Janković, direktor i idejni tvorac Demofesta.

Takmičare na Beton bini ocenjivaće žiri u sastavu: Nikola Kolja Pejaković  (muzičar, glumac, scenarista i reditelj), Momir Momo Nikić (kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i gitarista grupe Balkan Express) i Savo Drakulić (PR Demofesta i novinar online magazina Bosonoga.com).

Lačni Franz/ Photo: Promo
Lačni Franz/ Photo: Promo

Žiri Basstion bine će odabrati po četiri benda tokom dve polufinalne večeri, dok će žiri Beton bine birati po jedan najbolji demo bend.

Ovih deset takmičarskih demo bendova će tokom treće, završne večeri dobiti priliku da zasviraju u finalu Demofesta, na Basstion bini i osvoje neku od prestižnih nagrada festivala.

Glavna nagrada desetog Demofesta iznosi 3.500 evra, a ovaj nagradni fond uključuje produkciju i snimanje albuma.

Vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo bend će za istu namenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

Žiri Demofesta će i ove godine tradicionalno dodeliti nagradu “Plavi bas” najboljem basisti festivala, u znak sećanja na Igora Kašikovića Kaleta.

“Ne odustajem” nastala je u čast 10. rođendana Demofesta…

Ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Previous post

U čast Svetskog dana muzike: 49. Kalemegdanski sutoni 21. juna u Cvijeti

Next post

"Humanz" za sve... Gorillaz zakazali live stream koncert 20. juna

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *