Home»Muzika»Ana Ćurčin domaća podrška na koncertu Cigarettes After Sex

Ana Ćurčin domaća podrška na koncertu Cigarettes After Sex

4
Shares
Pinterest Google+

Kantautorka Ana Ćurčin i njen bend nastupiće pre Cigarettes After Sex na njihovom prvom koncertu u Srbiji zakazanom za 18. jul na Bazenima 11. april.

Ana Ćurčin and the Band/ Photo: Emma Szabo
Ana Ćurčin and the Band/ Photo: Emma Szabo

Anina muziku se najbolje može opisati kao nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična… Leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.

Aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je prvi studijski album “Sketćes of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme “Remain Calm” i “Unknown”.

Ana Ćurčin/ Photo: Marija Strajnic
Ana Ćurčin/ Photo: Marija Strajnic

O nastupu 18. jula, Ana Ćurčin je rekla:

– Kao muzičarima, velika nam je čast da delimo istu scenu, a kao publika uživaćemo da slušamo njihov koncert. Njihov senzibilitet mi je jako blizak ali i hrabrost da stoje iza svoje muzike u današnje vreme kada nije popularno praviti pesme koje nisu dovoljno ”glasne” ili ”prijemčive”.

Cigarettes After Sex/ Photo: Promo
Cigarettes After Sex/ Photo: Promo

Bend Cigarettes After Sex u Beogradu svira prvi put i to u okviru promotivne turneje prvog studijskog albuma.

Ovaj dream pop kolektiv iz Bruklina koji predvodi Greg Gonzalez, oformljen je 2008.godine u El Pasu. Prolazio je brojne autorske faze do objavljivanja debija “I” četiri godine kasnije.

Pesme poput “Nothing’s Gonna Hurt You Baby” koja ima 42 miliona pregleda na Jutjubu, “I’m A Firefighter”, “Dreaming of You” i “Starry Eyes” i promocija najviše kroz web medije doneli su bendu izrazito jaku fan bazu.

Posle toga usledili su zapaženi singlovi “Affection” i “K” zahvaljujkući kojima bend bez problema nalazi svoje mesto na najvećim svetskim festivalima

Izvor: Tanjug.rs

Previous post

Dobrodošli na Book&Roll Open Day #3: 16. juna u Čumićevom sokačetu dan rokenrola i urbane kulture

Next post

Poklonite sebi Gift... 16. juna na Summer Stageu Bitefartcafea

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *