Lucija Lučić, nova pevačica Teške industrije: Došla sam da ostanem. Dugo…

0
85
Teška Industrija/Photo: YouTube printscreen
Teška Industrija/Photo: YouTube printscreen

Posle razlaza sa Leom Mijatović, dugogodišnjom prvom damom Teške industrije, neuspešne avanture sa Majom Bajamić, pred bendom je težak zadatak. Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić, koji su od osnivanja uz Tešku, sve nade polažu u vokal Lucije Lučić, kako bi ranije iznedreni hitovi “Majske kiše”, “Sjenka” i drugi uskoro dobili naslednike i očuvali reputaciju benda, koja datira još od 1974. godine.

Lucija Lučić, u intervjuu Dnevnim novinama, koji prenosi cdm.me priznaje da je spremna za zahtevnu ulogu, napominjući da je počastvovana angažmanom i da je Teškoj industriji donela ljubav, mladost i energiju na duže staze.

– Sve stvari u životu su zapisane i ne dešavaju se slučajno. To je sudbina i na nju vrlo malo utičemo. Snove treba sanjati i oni će se ostvariti. Moja mama je iz Tomislavgrada, a Ivica je iz neposredne blizine, iz Livna. Slučajan susret i kratak razgovor dvoje komunikativnih ljudi iz BiH urodio je time da mu je mama spomenula mene, a sve drugo se desilo kako se samo moglo poželeti. Posle prve probe, svima nam je bilo jasno da sam baš ja ta. Jako sam srećna i ponosna što sam deo priče zvane Teška industrija. Moji ukućani su oduvek bili fanovi benda, što su preneli i na mene.

[infobox title=’The Voice je bio velika škola’]

Lucija Lučić/Photo: facebook
Lucija Lučić/Photo: facebook

Region te je upoznao zahvaljujući takmičenju The Voice. Ipak, profesionalna karijera mnogo je drugačija od one u takmičenju. Jesi li spremna da se boriš sa svim izazovima zbog muzike? Šta ti ona predstavlja u životu?
– Živim da pevam. Uz moju porodicu, muzika mi je sve. Sad imam i pravi bend. Sa pet godina sam snimila i prvi CD, naravno za decu, a zvao se “Maca hoda po klaviru”. Retki se time mogu pohvaliti. Naravno, veliko takmičenje The Voice mi je bilo prava škola. Naučila sam kako se vlada scenom i publikom pred kamerama. Uskoro kreću i koncerti, što me jako raduje.[/infobox]

Poslije odlaska Mijatović, bend je “lutao” i već je promenio jednu pevačicu. Da li ti je to stvaralo pritisak? Veruješ li da si pravo i dugogodišnje rešenje za pevačicu Teške industrije?

– Koliko znam iz priče, Lea nije otišla iz benda, nego je to bila zajednička odluka, posle isteka njihovog sedmogodišnjeg ugovora. Maja nije nikada postala član, već je to bila privremena priča, da bend ispoštuje potpisane koncerte, nastupe oko Nove godine. Ugovor s njom nikada nije bio ni potpisan (dobro sam informisana). Koliko poznajem sebe, a i kako su nam stvari dobro krenule u bendu planiram da budem dugo. Naprosto smo kliknuli.

Veoma si mlada. Da li je to, u ovom trenutku, prednost ili mana?

– Mislim da je prednost. Želim da učim i da stasam sa iskusnim ljudima, poput Vede i Ivice. Nas troje smo porijeklom iz BiH, istog smo vaspitanja i mentalnog sklopa. Naučili smo pravila ponašanja i poštovanja. Još verujem da u muzici ovog benda ima romantike, što je prednost u ovim neromantičnim vremenima.

Ivica je kazao da si vrhunski vokal. Da li ti se dopada “Reklamacija”, jesi li zadovoljna kako si odradila zadatak na debiju?

– Danas ima puno dobrih vokala, kažu da sam i ja jedna od njih, ali hemija i harizma benda daju uspeh. Mora tu da se poklopi puno stvari. Pevanje je jedan od tih segmenta, naravno i najvažniji. Komunikacija sa publikom i ostalim članovima benda u svemu tome prednjači. Prvi moj singl rađen je da ga ja pevam i da ga ja iznesem. Mislim da sam to odradila jako dobro, što potvrđuju pozitivne reakcije širom regiona. Samo tri dana od izlaska, pesma je već na mnogim top listama.

Izvor: Dnevne novine

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime