#KNJIGASVUDA: Zagrevanje za Noć knjige na Book&Roll Open Day #3

0
37
Book&Roll Open Day promo/Pixabay

Book&Roll Open Day #3 je sve bliži, a da je naš moto, pored #rokenrolsvuda i #knjigasvuda, najbolje govori sjajna ekipa pisaca koji će u petak, 16. juna, kao svojevrsno zagrevanje za Laguninu Noć knjige, predstaviti svoja nova dela svima koji dođu da se družimo u Čumićevom sokačetu.

Book&Rool Open Day/Promo
Book&Rool Open Day/Promo

Dakle, pored fenomenalnog muzičkog programa, u kojem će učestvovati Orkestar gitara Rok Cirkus, DAGO, Trnje, Plutonia i Freedom – The Jimi Hendrix Experience tribute, boje knjige na Book&Rollu zastupaće ekskluzivci Lagune Bojana Đoković, Goran Skrobonja, Vladimir Đurić Đura i i Marko Aleksić.

Bojana Đoković predstaviće svoj debitanski roman “Granični slučaj”, psihološki roman koji duboko prodire u najskrivenije slojeve ličnosti.

Bojana Đoković/Photo: facebook
Bojana Đoković/Photo: facebook

Bojana je rođena 1983. godine u Beogradu, a nakon završene gimnazije preselila se u Švajcarsku gde je živela deset godina. Vratila se i napisala roman koji iz stranice u stranicu dokazuje da žene mogu podjednako dobro da pišu psihološke trilere kao i muškarci. I bolje.

Priču o vremenu kada je bilo lepo biti mlad ispričaće nam Goran Skrobonja, pisac kojeg je teško predstaviti iz dva razloga. Prvi je jer svi znaju sve o njemu, a drugi jer bi klasična biografija potrošila previše prostora.

Goran Skrobonja/Photo: facebook
Goran Skrobonja/Photo: facebook

Roman “Kada kažeš da sam tvoj” je iskrena i pomalo gorka pliča o Lazaru Petronijeviću Lakiju, lideru kultne beogradske novotalasne grupe Kalkuta, koji je posle samo dva albuma odlučio da ode i da se ne osvrće. Ipak, to nije tako jednostavno…

Rokenrolom se u svojoj novoj knjizi “Beograd bez sna” bavi i Vladimir Đurić Đura, mnogima poznati i kao Đura Mornar. Mada nije samo to. Već i… prozni pisac i pesnik, pevač, kompozitor, novinar, kolumnista, bloger, voditelj, dramaturg, scenarista, glumac, reditelj, predavač, mislilac, mistik, kreativni urednik, marketinški stručnjak i stvaralac reklama, medijski i PR konsultant. Uh!

Vladimir Đurić/ Photo: Promo
Vladimir Đurić/ Photo: Promo

Ali, sa nama će u petak biti kako bi nam ispričao priču o ljubavnim dogodovštinama mladog beogradskog pesnika Barona, smeštenim u novotalasni Beograd u periodu 1979–1983.

Last but not least, Laguninoj ekipi prijatelja Book&Roll Open Daya pridružiće se i beogradski pisac Marko Aleksić, magistar srednjevekovne arheologije, koji u svom novom romanu “Srpski viteški kod” otkriva i rekonstruiše vreme u kojem se razvijao viteški sistem vrednosti u Srbiji. Danas nam tako potreban.

MArko Aleksić/Photo: facebook
Marko Aleksić/Photo: facebook

Ima li bolje pozivnice da posle sjajnog provoda na Book&Rollu u srcu grada krenete zajedno u noć… Laguninu noć njige.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime