Home»Muzika»KEKINU SE OSLADILO DA RADI SAM: Frontmen Hladnog piva za jesen sprema još jedan solo singl

KEKINU SE OSLADILO DA RADI SAM: Frontmen Hladnog piva za jesen sprema još jedan solo singl

4
Shares
Pinterest Google+
Mile Kekin/ Photo: youtube.com printscreen
Mile Kekin/ Photo: youtube.com printscreen

Frontmen kultne hrvatske grupe Hladno pivo Mile Kekin rekao je da će nakon uspešne pesme “Reno 4” na jesen objaviti još jedan singl sa svog solo albuma.

– I onda će biti mala pauza jer će Hladno pivo izdati svoje najveće hitove, dvadeset najvećih hitova od početka karijere pa do sada. Onda ćemo to malo reklamirati na turneji i na jesen sledeće godine ću izdati ostatak albuma – objasnio je Kekin.

On je rekao da se na solo albumu vidi druga strana njegove ličnosti.

– S jedne strane imam taj jedna angažovani, otrovni deo koji voli taj čvršći zvuk, s druge strane volim i te akustičare, malo tiše muzikante. Ovo je samo jedan drugi oblik mene.

U autobiografskoj pesmi “Reno 4”, Kekin govori o ljubavi, prvim studentskim danima, prvom albumu Hladnog piva, kao i o prvom automobilu koji je bio njegov.

Hladno pivo će, posle tri godine, nastupati na Ušću, 18. avgusta u okviru 15. Bir festa. Bend poznat publici po pesmama “Jednim osmjehom”, “Ezoterija”, “Pitala si me”, “Nije sve tako sivo”, “Samo za taj osjecaj”, “Pjevajte nešto ljubavno”, će izvoditi i pesme sa poslednjeg albuma “Zatvorena vrata”.

U karijeri dugoj 29 godina bend je nastupao na najvećim rok muzičkim događajima i scenama u regionu, a njihovi albumi su poštovani od strane slušalaca, čemu u prilog tome govore i dve nominacije za MTV nagradu EMA Best Adria Act.

Prvi put u Londonu

Hladno pivo/Photo: Facebook@HladnoPivoHP
Hladno pivo/Photo: [email protected]

Bend ove godine takođe nastupa i u Londonu po prvi put.
– Nakon trideset godina malo je toga što se događa prvi put – rekao je Kekin i dodao da je “sviranje u novim gradovim i državama super”, ali i “da te uhvati neka tuga kad vidiš koliko naših ljudi je tamo otišlo”.
Posle Londona, Hladno pivo će svirati i u Dablinu.

Kekin se, u intervjuu za novinsku agenciju Beta, osvrnuo na jedan od prvih nastupa benda u Studentskom kulturnom centru Beograd, kada je shvatio da fanovi znaju sve pesme zahvaljujući preprodavcima koji su u to vreme preprodavali albume.

Nismo imali službeno izdanje, nije postojao još jutjub. Tada je bilo puno pirata oko SKC-a, oni su zapravo bili jutjub tog vremena. Koliko su zarađivali na nama, toliko su nam bili reklama. Mi jako dugo nastupamo u Srbiji, Beogradu. Sad smo ovde skoro domaći bend, imamo puno fanova – zaključio je frontmen Hladnog piva.

HL/Izvor: Beta

 

Previous post

Gitaristi, ovo vam je ozbiljan izazov… Ovaj momak svirao Pepperse ljutom papričicom, a Tool – alatom

Next post

Stigao je novi EP Sajmona Grina aka Bonoboa - "Bambro Koyo Ganda"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *