5+ ZA PROFANE: Klincima za maturu održali nezaboravnu lekciju iz rokenrola

0
52
Profani/ Photo: Dejan Briza

Dvorište Osnovne škole “Radoje Domanović” bilo je tesno da primi sve učenike, roditelje, bake, deke i komšije iz okolnih zgrada koji su došli na rok koncert Profana.

Rok bend “ProFunny” (Profani), koji su osnovali direktor i nastavnici ove škole sa Novog Beograda, već 10-tu godinu za redom u okviru proslave male mature sviraju rok koncert u dvorištu škole.

Članovi benda su: direktor škole Goran Šobotović (gitara), veroučitelj Miloš Velimir (vokal i bubanj), nastavnik fizičkog Ronald Anžur (perkusionista), a gitare su svirali gimnazijalci i studenti – bivši učenici škole.

Na koncertu koji je trajao više od sat ipo vremena pevali su bivši i sadašnji učenici škole, a veliku podršku su im dali i sa njima pevali poznati glumci Jelena Gavrilović i Gordan Kičić.

Jelena Gavrilović i Profani/ Photo: Dejan Briza
Jelena Gavrilović i Profani/ Photo: Dejan Briza

Na repertoaru je bilo više od 20 domaćih i stranih hitova, koje su odabrali mali maturanti, a Profani svako veče posle nastave vredno vežbali da bi zvučali što bolje.

Ređali su se hitovi EKV-a, YU grupe, Električnog orgazma, Psihomodo popa, Guns`n`Roses, Hendrixa, Animalsa i drugih, a na kraju su svi zajedno otpevali himnu škole “Nema povlačenja, nema predaje”.

Inače, škola “Radoje Domanović”, zbog oblika zgrade popularno nazvana “Detelina”, je rasadnik veoma uspešne i talentovane dece, čemu svakako doprinosi zalaganje i nesebična predanost nastavnika ne samo u učenju već, pre svega vaspitavanju dece, a koje se ne rukovodi samo tradicionalnim načinima, planovima i programima.

Upravo ovakav način proslave male mature, koji su učenici jednoglasno prihvatili, govori u prilog tome.

Škola je ove godine za svoj rad ocenjena najvišim ocenama Ministarstva prosvete na svim poljima, a želja nastavnika je da njihovi učenici nastave da slušaju kvalitetnu muziku i da budu ponosni na školu koju su završili.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime