To smo čekali… Stigao remasterizovani “ApoCalypso”, zajedno sa “Dovitljiim malim čudacima”

0
58
ApoCalypso/Promo
ApoCalypso/Promo

Ove godine obeležava se tačno 20 godina od kada je Darko Rundek objavio legendarni “Apokalipso” – album koji je dobio najbolju ocenu publike i kritike i koji je osvojio 5 Porina i 4 Crna mačka. Sada, za 20. rođendan tog epohalnog, njegovog prvog solo albuma, Rundek i Dancing Bear Zagreb udružili su snage kako bi “Apokalipso” bio ponovno objavljen u specijalnom slavljeničkom ruhu naslovljenom “Apocalypso”.

Remasterizovan i udružen sa do sada nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, “Apocalypso” je danas objavljen na dvostrukom vinilu, uz luksuzni CD BOX SET (CD “Apocalypso”, CD “U širokom svijetu”, CD Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, praćeni knjižicom s neobjavljenim fotografijama i tekstovima).

Grupa Huastor je 1990. godine snimala materijal za peti studijski album “Dovitljivi mali čudaci” koji je na kraju ostao nedovršen i nikad objavljen. Taj skriveni dragulj domaće muzičke pop/rock baštine sadrži ukupno pet pesama – “Hiawatha”, “Ista slika”, “More more”, “Senor” i pesmu “Disanje” koja trenutno igra ulogu najavnog, aktuelnog singla.

Posle 20 godina ni pesma ni album se više ne zovu Apokalipso nego ApoCalYpso, Darko Rundek objašnjava i zašto:

– Sigurno vam je upalo u oči da se ovaj album, koji izgleda isto kao pre 20 godina, ne zove više APOKALIPSO, nego APOCALYPSO. Zašto? Da se naslov albuma odmah tako pisao, možda bi odmah bilo jasno da se radi o kovanici između propasti sveta (apokalipsa) i veselog karipskog ritma (calypso). ApoCalypso je ples nakon propasti. Ili možda u propasti? (Poslednji ples na plaži Trinidada, dok se iz okeana diže atomska pečurka?) Radostan i setan…

A kako sve ove pesme zvuče uživo, najbolje je da proverite 15. juna na Tašmajdanu.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime