Home»Muzika»Koncert Novosadskog duvačkog kvinteta u sali Beogradske filharmonije

Koncert Novosadskog duvačkog kvinteta u sali Beogradske filharmonije

5
Shares
Pinterest Google+

Beogradska publika imaće priliku da u nedelju, 11. juna u Sali beogradske filhamornija uživa u muzici vrhunskih umetnika, u formaciji koja nije tako česta na koncertnim podijumima kod nas – duvačkom kvintetu.

Novosadski duvački kvintet / Photo: Promo
Novosadski duvački kvintet / Photo: Promo

Koncert će održati Novosadski duvački kvintet koji je osnovan 2010. godine. Članovi ovog kvinteta su: Ksenija Mijatović (flauta), Veronika Antunović (oboa), Kristijan Boroš (klarinet), Goran Marinković (fagot) i Mirko Marić (horna).

Polje delovanja ovog duvačkog kvinteta je široko: članovi su orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestra Camerata Academica, orkestra Camerata Serbica, Beogradske filharmonije, kao i orkestra Orfelin, profesori u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu i “Vlado Milošević” u Banja Luci, stručni saradnici na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, redovni profesori na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Neki od članova Novosadskog duvačkog kvinteta su studenti doktorskih studija iz kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Novosadski duvački kvintet / Photo: Promo
Novosadski duvački kvintet / Photo: Promo

Tokom dosadašnje saradnje, kvintet je održao koncerte u zemlji i regionu koje je stručna kritika ocenila kao izuzetne.

– Sve ove godine kvintet izgrađuje svoj profil vrlo uspešno i temeljno kroz literaturu. Ono što mi prenosimo jeste naše iskustvo, sve ono što smo upijali nastupajući i profesionalno se baveći muzikom. Kao u jednom dobrom sportskom timu, zna se ko koju ulogu igra, ali i ko na koji način podupire ansambl, tako da balans koji se stvara u ansamblu bude iznivelisan i u tome je lepota naše profesije – izjavio je Goran Marinković, fagotista i član Novosadskog duvačkog kvinteta u intervjuu za “Glas Srpske” (autor Aleksandra Madžar).

Na koncertu u Beogradskoj filharmoniji, kvintet će izvesti dela Darijusa Mijoa, Žaka Ibera, Franca Dancija i Pola Hindemita.

Koncert počinje u 19:00 časova, a ulaz je slobodan.

Previous post

TRNJE VAS POZIVA NA BOOK&ROLL OPEN DAY #3... Pogledajte efektan promo video beogradskog benda

Next post

Može i ovako... Profani sviraju rokenrol za male maturante

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *