Home»Umetnost»Kamere u ruke… Otvoren konkurs za “Sony World Photography Awards 2018”

Kamere u ruke… Otvoren konkurs za “Sony World Photography Awards 2018”

3
Shares
Pinterest Google+

Kompanija Sony otvorila je konkurs za “Sony World Photography Awards 2018” , a ove godine otvorene su još dve takmičarske kategorije “Kreativnost” i “Otkriće”, saopštili su organizatori.

Novina je i to da će kompanija ove godine dati grant programe za takmičare u profesionalnoj i studentskoj kategoriji.

– Dokazujući posvećenost kreiranju dobrih prilika za fotografe, Sony je pripremio i nagrade u vidu više grantova od 7.000 dolara za izabrane umetnike među pobednicima profesionalne kategorije, kao podršku projektima po njihovom izboru. Osim toga, svi fotografi u studentskoj kategoriji koji budu ušli u uži izbor biće nagrađeni sa 3.500 dolara, kako bi zajedno radili na novoj fotografskoj komisiji, koju su ustanovili Sony i Svetska fotografska organizacija – navodi se u saopštenju.

Artistic duo RongRong & inri/Photo: Facebook @WorldPhotographyOrganisation
Artistic duo RongRong & inri/Photo: Facebook @WorldPhotographyOrganisation

Pobednici u svim kategorija biće nagrađeni Sony opremom za digitalno snimanje i dobiće priliku da izlažu na godišnjoj izložbi u Londonu, dok će dobitnik nagrade Fotograf godine biti nagradjen i sa 25.000 dolara, a pobednik Otvorene kategorije 5.000 dolara.

Prijave za studentsku kategoriju traju do 4. decembra 2017. godine, za otvorenu i kategoriju mladih prijave se završavaju 4. januara, dok kandidati u profesionalnoj kategoriji imaju rok do 1. januara 2018.

Lista umetnika koji su ušli u uži izbor biće objavljena 27. februara 2018. godine. Pobednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada biće proglašeni 27. marta, dok će nagrade Fotografa godine i profesionalne kategorije biti poznati 19. aprila.

Autori radove mogu slati besplatno na sajt www.worldphoto.org.

Photo: Facebook @WorldPhotographyOrganisation
Photo: Facebook @WorldPhotographyOrganisation
Previous post

Kad je želja jača od svega... Gluva pevačica oduševila i rasplakala svet

Next post

Nova imena Belgrade Beer Festa... Stižu Hladno pivo i Goblini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *