Home»Muzika»“Putovanje” Simona Ritera i Big Benda 13. juna u Domu omladine

“Putovanje” Simona Ritera i Big Benda 13. juna u Domu omladine

3
Shares
Pinterest Google+

Big Bend Radio televizije Srbije i Dom omladine Beograda zatvaraju prolećnu programsku sezonu koncertom pod nazivom “Voyage” (Putovanje) 13. juna u 20:00 časova.

Simon Riter je gost solista na koncertu koji predstavlja još jedan iskorak u autentičnost, originalnost i autorsko stvaralaštvo.

Simon Riter/ Photo: domomladine.org
Simon Riter/ Photo: domomladine.org

Sve kompozicije se premijerno izvode i pažljivo su objedinjene u magično putovanje, koje predstavlja naše soliste Big Benda RTS-a i Simona Ritera kao jednog od vodećih džez umetnika u Evropi.

Simon Riter potiče iz muzičke porodice i posle uspešnog školovanja na konzervatorijumu u Den Hagu kod pedagoga i soliste Džona Ruoka i prestižnom konzervatorijumu Hilversum u klasi vodećeg saksofoniste Evropske džez scene Ferdinanda Povela, njegova karijera beleži saradnju sa eminentnim džez umetnicima, kao što su: Kurtis Fuler, Slajd Hempton, Džordž Kolman, Alvin Kvin, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Roterdam Jazz Orchestra…

Podatak da je solista na više od 40 LP i CD izdanja i titula gostujućeg profesora na Institutu za umetnost u Roterdamu (Codarts instituut) i Konzervatorijumu u Amsterdamu (Conservatorium van Amsterdam), svrstavaju ga među vodeće džez umetnike Evrope.

Ulaznice za koncert Big Benda RTS i Simona Ritera su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 500 dinara. U pitanju su numerisana sedeća mesta.

Previous post

Demofest spaja region… ZAA i M.O.R.T. objavili zajedničku pesmu "Ne odustajem"

Next post

Fil Kolins u bolnici: Muzičar otkazao koncerte posle pada u hotelskoj sobi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *