Demofest spaja region… ZAA i M.O.R.T. objavili zajedničku pesmu “Ne odustajem”

0
25
M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest
M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest

Bendovi M.O.R.T. (Hrvatska) i ZAA (Srbija) napravili su prvu zajedničku pesmu pod nazivom “Ne odustajem”, za koju je snimljen i prateći video.

“Ne odustajem” kombinuje sirovu pank rok energiju po kojoj je M.O.R.T. poznat, sa duvačkim i ska elementima grupe ZAA i raskošnim vokalom Sanje Vučić.

Numera “Ne odustajem” nastala je u čast 10. rođendana Demofesta, ali i kao svojevrsno podsećanje da ovaj festival već deceniju ne odustaje od ideje da predstavi autorske bendove celog regiona, koji mogu da nadglasaju šund i kič.

M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest
M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest

Video je sniman u delu industrijske zone Banjalučke pivare uz pomoć Bokserskog kluba “Slavija”, a predstavlja članove grupa u borbenom i motivacionom duhu, o čemu govori i sama pesma.

Sama poruka pesme uklapa se u viziju i ideju Demofesta da se treba voditi isključivo kvalitetom i nikada ne odustajati od svojih snova.

– Mislim da smo uradili odličan posao kada je u pitanju spajanje zvuka naša dva benda, s obzirom da smo na raspolaganju imali svega nekoliko dana za snimanje pesme. Osnovna ideja je bila da se naprave međusobne obrade pesama bendova, ali smo kasnije sa predstavnicima festivala odlučili da napravimo pesmu od nule. Ostalo se “napakovalo” samo po sebi, uz nesebičnu pomoć Demofesta, koji nas je povezao. Ovo je svakako moment u karijeri kad osetiš katarzu 12 ljudi, ono što rastafarijanci zovu “One Love – kažu iz ZAA.

M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest
M.O.R.T. i ZAA/ Photo: Demofest

– Pre Demofesta M.O.R.T. je bio na bezglavoj turneji po bespućima bivše države, a nakon što smo pobedili dobili smo priliku da tu turneju ne zaustavimo nikad. To prijateljstvo između Demofesta i M.O.R.T-a od tada raste iz dana u dan, toliko da smo imali priliku da uradimo zajedničku pesmu sa bendom ZAA. Hvala mu na tome – navode iz grupe M.O.R.T.

Spot potpisuje produkcijska kuća Bosonoga iz Banjaluke, a za režiju je bio zadužen Saša Hajduković. Snimanje, miks i produkciju uradio je Ninoslav Tiki Dobrijević (Digital Boyler Studio), dok iza masteringa stoji Marthin Klein (MK studio).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime