Home»Muzika»Tom Jork vs Rodžer Voters… Rat zbog Izraela i Palestine

Tom Jork vs Rodžer Voters… Rat zbog Izraela i Palestine

3
Shares
Pinterest Google+

Grupa muzičara, izvođača i aktivista predvođena Rodžerom Votersom otvorenim pismom je pozvala bend Radiohead da otkaže junski koncert u Izraelu.

Radiohead/Photo: facebook@radiohead
Tom Jork, Radiohead/Photo: [email protected]

Muzička industrija već duže vreme bojkotuje koncerte u Izraelu zbog okupacije Palestine, a nekadašnji frontmen Pink Floyda je najglasniji u tome. Posle The Chemical Brothers, pozvao je i Radiohead da otkažu svoj nastup.

Ipak, od otkazivanja koncerta neće biti ništa, a Tom Jork je izjavio “da ga uznemiruje što muzičari koje poštuje misle da posle svih ovih godina bend nije u stanju da samostalno donositi moralne odluke”, dodavši da mu smeta što je pismo bilo javno.

Rodžer Voters/Photo: Facebook@rogerwaters
Rodžer Voters/Photo: [email protected]

Zatim se oglasio Rodžer Voters i pojasnio da je pismo bilo javno jer je na sve “privatne” pokušaje komunikacije Jork odgovarao ili ljutnjom ili ignorisanjem.

– Izbegavanje razgovora nije rešenje. Danas obeležavamo 50 godina izraelske okupacije, pedeset godina života pod vojnim režimom, pedeset godina bez građanskih prava, pedeset godina aparthejda. Svaki je ljudski život svet, nema “Mi” ili “Oni”, samo “Mi” – izneo je Voters svoju stranu priče.

Otvoreno pismo Rodžera Votersa Tomu Jorku…

Koncert benda Radiohead biće održan 19. Jula u Tel Avivu.

Izvor: Muzika:hr

Previous post

“Parni Valjak – Antologija”... 64 pesme koje su obeležile mladost ex-YU rokenrola

Next post

Otkazan nastup Radeta u Subotici, evo i zbog čega...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *