Home»Muzika»Da li ste raspoloženi za Cirkuliranje? Onda od 9. do 11. juna – svi u Vršac

Da li ste raspoloženi za Cirkuliranje? Onda od 9. do 11. juna – svi u Vršac

5
Shares
Pinterest Google+
Cirkuliranje/Promo
Cirkuliranje/Promo

Festival Cirkuliranje drugi put se organizuje u Vršcu, a ovog proleća trajeće čak tri dana – od 9. do 11. juna.

Festival čine tri celine: umetnost i kultura, sport i zabava, kao i 14 podaktivnosti.

Program dela festivala Cirkuliranje koji se odnosi na kulturu, predstavlјa projekat unapređenja kulture u regionu i multikulutralno povezivanje. Kroz razne nastupe i izložbe umetnika festival ima za cilј da edukuje mlade lјude i podstakne njihovo stvaralaštvo i interakciju.

Zdrav život i mladi heroji
U okviru Cirkuliranja posebno treba istaći tribinu “Zdrav život i mladi heroji” koja je podržana od strane Hemofarm fondacije i EXIT fondacije. Deo tribine ZDRAV ŽIVOT će govoriti o ishrani, stresu i zdravlju u savremenom životu, a deo tribine MLADI HEROJI će posvetiti pažnju mladim ljudima – pravim herojima, koji su učinili vidljiv rezultat u oblastima kojima se bave. 
Tema likovne kolonije je Zdrav život, a celina festivala vezana za sport se bavi unapređenjem i poboljšanjem mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih i podizanjem kvaliteta i nivoa zadovolјstva života mladih. U ovu celinu su uključeni paraglajding kluba Berkut iz Vršca i kluba ekstremnih sportova Izazov.

Zabava i kultura će u ovom izdanju ponuditi sedam  podaktivnosti, među kojima su koncerti klasične i džez muzike, koncert u rimokatoličkoj crkvi sv Gerharda, Dolce Vita – salon vina na otvorenom, mini rok koncert u Domu Omladine, DJ nastupi, pozorišne predstave i književnost.

Posebnu pažnju svakako zaslužuje mini rok fest u bašti Doma Omladine, gde će headliner večeri biti Kanda, Kodža i Nebojša. Sviraće i Bolesna štenad i Irvas, a cpecijalni gosti su, zahvaljujući portalu Headliner.rs, pančevački bend Mladi Džek.

Ulaznica za koncert su čepovi (od piva, sokova, omekšivača, deterdženata… ), čime organizatori podržavaju akciju “Sakupi humani čep”, koje je pokrenulo udruženje Parkvad VŠ iz Vršca.

Humanitarni karakter ima i akcija u saradnji sa organizacijom Crveni Krst Vršac, tokom koje se prikupljaju novčana sredstva za ŠOSO “Jelena Varjaški”.

Sad kad sve ovo znate, da vas pitamo još jednom… Da li ste raspoloženi za Cirkuliranje?

HL

Previous post

Zrenjaninski Ramonsi ponovo u Beogradu... Madresi 30. juna u Akademiji 28

Next post

2006. SE VRATILA: Pussycat Dolls ponovo zajedno... ali samo na jedan dan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *