Home»Film»Novi kultni film za nove generacije… “Život po Moskriju” obeležio Producentski dan FDU

Novi kultni film za nove generacije… “Život po Moskriju” obeležio Producentski dan FDU

5
Shares
Pinterest Google+
Producentski dan/ Photo: Promo
Producentski dan/ Photo: Promo

Premijera filma “Život po Moskriju”, Studenti druge godine FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti održana je 3. juna u okviru manifestacije Producentski dan.

Koliko je bilo interesovanje za film govori podatak da je sala na FDU bila prepuna, ljudi su sedelii na stepenicama, a nažalost, deo publike nije uspeo ni da uđe na projekciju.

Upravo zbog ovako velikog interesovanja biće održane dve dodatne projekcije 15. juna u bioskopu Fontana.

I još jedan podatak, tizer i trejler za “Život po Moskriju” objavljeni su svega dva dana pre premijere, a već imaju hiljade pregleda na internetu.

Producentski dan/ Photo: Promo
Ekipa Filma “Život po Moskriju” (Producentski dan)/ Photo: Promo

Manifestacija Producentski dan započeta je pre 12 godina. Od povoda za okupljanje bivših i sadašnjih studenata Filmske i TV produkcije prerasla je u pravi mali jednodnevni festival.

U pitanju je događaj koji je od izuzetnog značaja za profesiju filmskog i telecizijskog producenta, jer ističe sve aspekte zanimanja koje je u osnovi svih audio-vizuelnih umetnosti.

Ovogodišnji Producentski dan pod nazivom “Čarolija iza platna” realizovali su studenti četvrte godine, što je njima i deo glavnog ispita, a inspiracija im je bio “Čarobnjak iz Oza”.

Studenti svih godina prikazali su svoje individualne i zajedničke vežbe, od kojih se svakako istakao kratki film “Život po Moskriju”.

Producentski dan/ Photo: Promo
Producentski dan/ Photo: Promo
Andrija Bošković (mladi Moskri)/ Photo: Promo
Andrija Bošković (mladi Moskri)/ Photo: Promo

Film koji su realizovali studenti druge godine kao deo ispita iz predmeta Filmska produkcija značajno je prevazišao okvire studentskog filma i po tome kako je ceo projekat zapakovan, produciran i promovisan može se porediti sa profesionalnim dugometražnim ostvarenjima.

Reakcije zaista mnogobrojne publike bile su više nego pozitivne, a neko od gledalaca je na kraju projekcije viknuo “ovo je kultni film ove generacije, da su ovo “Munje” za 2017-tu godinu”.

– “Život po Moskriju” zaista ima sve predispozicije da postane kultni film, ako već nije, i veoma sam ponosan na moje studente i na film koji su napravili i na način na koji su se posvetili projektu – izjavio je  Milan Todorović, istaknuti srpski producent i reditelj, mentor druge godine, opisujući svoje utiske sa premijere filma.

U okviru Producentskog dana, stručni žiri dodeljuje nekoliko nagrada ali mladim autorima najvažnija je nagrada publike u čiju selekciju ulaze svi prikazani filmovi.

“Život po Moskriju” je osvojio nagradu stručnog žirija za najbolji rad iz filmske produkcije kao i nagradu publike.

Studenti treće godine osvojili su nagradu za najbolji rad iz TV produkcije, njihovu pilot epizodu sitkoma “Master Majnd” a nešto stariji, sada već bivši studenti, nagrade za najbolje master filmove – Nataša Janković za film “Letnja škola”, Vladimir Dudar za film “Provalnik ljubavi” a Branka Bešević Gajić za “Dom Anđela”.

Previous post

Završen festival Dok'n'Ritam, nagrade za filmove o Buldožeru, Zabranjenom pušenju i - Džastinu Biberu

Next post

"Little Trip To Heaven" uz Rain Dogs i Cave Dogs 9. juna u teatru Le Studio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *