MIRANDA IZ ZAGREBA OTIŠLA U PEKING I – NAPRAVILA INDIE ROCK BEND: Ovako zvuče njeni The Radiance

0
68
Oglasi
The Radiance/Photo_ facebook@musicofradiance
The Radiance/Photo_ facebook@musicofradiance

Mlada zagrebačka dizajnerka Miranda Vukasović živi u Pekingu, gde je 2015. okupila indie rock bend The Radiance. Njeni stihovi koje peva propraćeni su na nastupima uživo vizuelnim projekcijama i umetničkim performansom.

Ovaj muzički projekat iza kojeg stoje Miranda i njeni saradnici dosad je objavio EP “Soft Machine” na kojem se nalazi pet pesama među kojima je posebno zapažen naslovni singl, kao i “Paper Airplane” i “BAM”, singl koji je emitovan na radio stanicama u SAD, Kanadi, Aziji i Europi, a sada su potpisali i saradnju s hrvatskom diskografskom kućom Menart.

U svojim tekstovima pisanim na engleskom jeziku Miranda priča o iskustvu slobode i čežnji za slobodnim životom u granicama koje dozvoljava kontrolom opsednuto društvo. Njena muzika spoj je klasičnog rocka, post grungea, elektronike, bluesa i psihodeličnog rocka, a utiecaje crpi od izvođača kao što su Dženid Džoplin, Portishead, Alabama Shakes, Led Zeppelin i drugi.

The Radiance je nedavno objavio i novi materijal “The Fragile Strength”.

– Pesme koje “The Fragile Strenght” donosi govore priču o ljudskim emocijama i krhkoj stvarnosti za koju grčevito pokušavamo da se uhvatmo. Istovremeno, konstantno ispitujemo svoje granice oslanjajući se na neku unutrašnju, gotovo animalnu intuiciju. To je mesto u nama na kojem nadilazimo ljudsko iskustvo i gde snaga dolazi upravo od te krhkosti, ranjivosti ljudskog duha. Upravo zato i naziv “The Fragile Strength” – kaže Miranda.

The Radiance/Photo_ facebook@musicofradiance
The Radiance/Photo_ facebook@musicofradiance

Album “Soft machine” The Radiance je snimio u Forbidden City studiju u Pekingu tokom 2016, a iste godine bend je nastupio na jednoj od najimpresivnijih pekinških lokacija, u budističkom hramu starom 600 godina.

Muzika ovog benda može da se pronađe na digitalnim servisima Spotify, iTunes, Deezer i Amazon.

HL/Izvor: Jutarnji,hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime