Home»Life Story»TO JE PROKLETI EMOCIONALNI PAKAO: Nik Kejv progovorio o tragičnoj smrti sina Artura

TO JE PROKLETI EMOCIONALNI PAKAO: Nik Kejv progovorio o tragičnoj smrti sina Artura

3
Shares
Pinterest Google+

 

Nik Kejv/ Photo: Promo
Nik Kejv/ Photo: Promo

Pevač Nik Kejv prisetio se najgoreg perioda svog života, kada je morao da sahrani sina Artura, koji je trahično poginuo 2015. u 15 godini života, pošto je pao sa litice visoke 60 metara.

– Moj život se pretvorio u jedan emocionalni pakao. Sve oko mene je bilo haotično – pritnao je Kejv.

U tom periodu Nik je sa bendom Bad Seeds radio na novom albumu – “Skeleton Tree”. Posle tragedije Kejv je izmenio neke od pesama i u njima izrazio svoju tugu zbog neizmernog gubitka. Osim u pesmama, tragedija je dobila i svoju ekranizaciju – dokumentarac “One More Time with Feeling”.

– Vreme je učinilo svoje. Lakše se nosim sa gubitkom, ali ipak u nekim trenucima mi je veoma teško da ostanem pri čistoj svesti. Pokušao sam da popunim vreme radom, koji sam obavljao najbolje što sam mogao u takvom stanju. Dane sam uglavnom provodio sam u svojoj agoniji – ispričao je pevač.

– To je bio emocionalni haos. Prokleti emocionalni haos. Sve oko mene se raspadalo. Nisam imao nikakvu kontrolu nad bilo čime. Bilo mi je potrebno vreme da organizujem svoje emocije. Ne znam kako bih preživeo da to nisam uspeo.

– U tim trenucima niko od nas nije bio sposoban da funkcioniše u studiju, što je ironično, jer mislim da je to bila dobra stvar. Te pesme koje smo snimili su jedne od boljih. U njima je “uhvaćena” sirova emocija. One su ogledalo onoga što nam se dogodilo – užasne tragedije.

Nik je objasnio da se svaki pokušaj da promene ili dorade pesme završio neuspehom.

– Pokušavali smo, ali nismo uspeli. Na kraju smo jednostavno snimili album, objavili ga i dobro smo prošli. Naši slušaoci su dobili priliku da čuju iskrene i čiste emocije – završio je svoju ispovest Kejv.

HL/Izvor: Diffuser.fm

Previous post

HOĆU SVE I HOĆU SAD: Arcade Fire konačno ima novi album i ovo je prvi singl sa njega…

Next post

Radiohead spotom za "I Promise" najavili reizdanje albuma “OK Computer”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *