Home»Film»Predrasude i tabui srpskog andergaunda… Premijera filma “Život po Moskriju” 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti

Predrasude i tabui srpskog andergaunda… Premijera filma “Život po Moskriju” 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti

7
Shares
Pinterest Google+
Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

Film “Život po Moskriju” studenata druge godine (Klasa 2015/2016) FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti, premijerno će biti prikazan 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru manifestacije Producentski dan.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kratkometražni film “Život po Moskriju” je crna komedija u kojoj se legendarni i kontroverzni, ali nažalost pokojni, hiphoper osnivač rep grupe Prti Bee Gee – Davor Bobić Moskri, iznenada vraća na ovaj svet među žive kao desetogodišnji dečak.

Njegov cilj je da osvoji kartu za raj, pa se shodno tome ponaša kao anđeo, ali i da predoči svojim sledbenicima iz andergraunda, među kojima su dileri, šaneri, šmekeri, reperi, zatim bajkeri, skejteri i naravno klaberi, kuda vodi životni moto “Udri gudru na veselje!”.

Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

U priču o ovom neobičnom svetu punom predsrasuda i tabu tema, uvode nas popularni glumci mlađe generacije Petar Strugar (“Mali Budo”, “Jesen samuraja”), Vladimir Vučković (serija “Sinđelići”), Anđela Jovanović (serija “Vojna akademija”) i Darko Ivić (“Pored mene”).

Mladi Andrija Bošković se pojavljuje kao desetogodišnji Moskri šarmirajući sve prisutne i pokušavajući da osvoji njihova srca i usmeri ih na pravi put.

Film je režirao Goran Nikolić po scenariju Lane Radošević i Marka Markovića. Producenti: Anđela Zebić i Lana Radošević

Davor Bobić Moskri/ Photo: Facebook @Davor.Bobic.Moskri
Davor Bobić Moskri/ Photo: Facebook @Davor.Bobic.Moskri

Davor Bobić Moskri bio je rep autor i jedan od najuticajnijih predstavnika hardcorea unutar tog muzičkog pravca u Srbiji s početka ovog veka. Bio je osnivač sada već čuvenog rep sastava Prti Bee Gee, radio voditelj na SKC-u, teniser sa žestokim potencijalom, šmeker, harizmatični blejač kog su svi voleli.

Ali, Moskri nije bio “samo” to, jer da jeste, danas ga verovatno ne bismo pominjali kao legendu. Esenciju drugog uticajnog talasa repa kao potkulture koja je u postjugoslovenskim danima bila sigurno najiskreniji glas tadašnjeg društvenog stanja, najbliži suštini, najagresivniji u sarkazmu, stvorio je momak koji se bezrezervno prepustio konzumiranju takve stvarnosti, a time i postao njeno oličenje, njen rezultat.

Previous post

I Robi Vilijams dolazi na humanitarni koncert... Ulaznice za One love Manchester prodate za šest minuta

Next post

"Ima li te", novi singl zagrebačkog alternativnog rok benda Gatuzo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *