New jazz moment, novo lice stare dobre priče: Završen 33. Valjevski džez festival

0
145
Oglasi

Koncertima Vlatka Stefanovskog i niške grupe Eyot završen je 33.Valjevski džez festival.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo
Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo

Od ove godine, izborom novom umetničkog direktora Milana Đurđevića, napravljen je zaokret kroz otvaranje ka “world music” trendovima ali uz poštovanje tradicije koju nesumnjivo ima jedna od najdugovečnijih manifestacija ovog tipa na prostorima nekadašnje države. Festival su podržali grad Valjevo, Ministarstvo kulture, SOKOJ i valjevski privrednici.

Photo: Promo
Photo: Promo

Novi koncept nazvan “New jazz moment” naišao je na izuzetno odobravanje i interesovanje publike pa je sala valjevskog centra za kulturu bila prepuna sve tri večeri.

Uvod su napravile tri valjevske džezerke u programu “Dame pevaju džez”, Irena Blagojević, Jelena Kovačević i Anđelka Simić a prvog dana zvaničnog programa nastupili su Slobodan Trkulja sa kvintetom uz fantastičan prijem publike koja ih je na bis pozvala na nogama i Miško Plavi trio sa Vasilom Hadžimanovim i Lenom Kovačević.

Kuriozitet je svakako veliki koncert Del Arno benda na otvorenom (bini ispred tržnog centra Stop Shop) a na dobar prijem publike naišla je i austrijska saksofonistkinja Edit Letner.

Kruna dešavanja je svakako rasprodat koncert Vlatka Stefanovskog koji je za organizaciju i novi koncept festivala imao samo reči hvale, a čast da zatvori 33. Valjevski džez festival pripala je niškom bendu Eyot.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime