Home»Muzika»Irie FM domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

Irie FM domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

6
Shares
Pinterest Google+
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice

Poznati francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy”, nastupiće i u Beogradu 24. juna, a domaća podrška biće grupa Irie FM.

Za razliku od prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti, pod vedrim nebom, na bini smeštenoj u središnjem delu fontane ispred Atrijuma Muzeja Jugoslavije.

Irie Fm& Photo: Magazin 42
Irie Fm& Photo: Magazin 42

Unikatna pojava na srpskoj sceni, desetočlani beogradski sastav IrieFm pomirio je ukuse i od bazično rege sastava prerastao u regionalni krosover fenomen.

Harizmatični frontmen Vukašin Marković “pekao” je zanat u mnogim beogradskim bendovima kao trombonista i prateći vokal da bi kroz Irie FM uspeo konačno da pokaže svestranost i autorsku superiornost.

Vukašin Marković& Photo: Promo
Vukašin Marković& Photo: Promo

Posle uspeha pesme “Kliziš“, kojom su napravili iskorak u odnosu na svoje rege korene, osvojili publiku i i uspeli da dokažu da za dobru pesmu ne postoje granice, pre par dana objavili su novi singl “Putevi” u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media i prateći videospot koji su režirali Vukašin Marković i Lazar Bogdanović.

Elektro pop saga utemeljena u zvuku osamdesetih prošlog veka i dalje pulsira pritajenim, zamaskiranim, osveženim, osavremenjenim rege zvukom od koga Vukašin i ekipa ne žele da pobegnu već ga jasno pozicioniraju ovde i sada – 2017. godine.

Sastav Irie FM iza sebe ima veliki broj koncerata kao i nagradu za najbolji evropski rege bend dodeljenu od strane takmičenja Rototom Contest 2012. godine.

Koncert grupe Novelle Vague biće uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg će se u toku leta održavati manifestacije sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Posle rasprodatog prvog i drugog kontigenta ulaznica po promotivnoj ceni, od 27. maja ulaznice po redovnoj ceni od 1. 890 dinara možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Previous post

Zlatna palma Kanskog festivala švedskom filmu "Kvadrat", nagrada za režiju Sofiji Kopoli

Next post

Dani piva i rokenrola... 15. Belgrade Beer Fest od 16. do 20. avgusta na Ušću

0

  1. publika
    25/06/2017 at 9:02 am — Reply

    Koncert je kasnio 2 sata! Publiku su držali ispred zatvorenog ulaza 40 min bez objašnjenja. Posle tog čekanja, ko je hteo da se na 30 stepeni osveži (skupim) pićem, mogao je da dobije samo mlaku tečnost, jer frižideri nisu radili. Najavljena predgrupa, koju su sigurno mnogi želeli da čuju, se nije pojavila – bez ikakvog objašnjenja organizatora…I posle svega koncert je trajao samo 75 min! Bend je bio standardno dobar, ali organizacija nikakva. Ulaznice za ovako organizovan dogadjaj su preskupe i publici treba vratiti deo para.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *