Home»Pulse»Puls grada»Dani piva i rokenrola… 15. Belgrade Beer Fest od 16. do 20. avgusta na Ušću

Dani piva i rokenrola… 15. Belgrade Beer Fest od 16. do 20. avgusta na Ušću

3
Shares
Pinterest Google+
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope održaće se od 16. do 20. avgusta, na Ušću. Kao jedan od vodećih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest, već 15 godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve to uz besplatan ulaz.

ADF/ Photo: Promo
ADF/ Photo: Promo

Tako će biti i ove godine, kada će na otvaranju, nastupiti poznati britanski elektro sastav Asian Dub Foundation (ADF), koji neguje miks rapcore i dub zvuka pod snažnim uticajem punk-rock kulture i tradicionalnih ritmova.

Do sada su objavili 14 albuma, a njihove nastupe odlikuje velika energija, koju će Beograđanima pokazati  prvi put na Ušću.

Bora Đorđević/ Photo: Promo
Bora Đorđević/ Photo: Promo

Ljubitelje domaćeg zvuka svakako će obradovati koncert legendi srpske rok scene Riblje Čorbe. Bend priprema novi album, pa ih posebno raduje prilika da po četvrti put sviraju na Beer Festu.

– Nama je jako imponovalo kao bendu, kada je publika Beer Festa naš nastup proglasila za najbolji – rekao je Bora Čorba i dodao:

– Najbolji utisak na nas je ostavio nastup pre dve godine, kada je padala kiša, a 50 hiljada ljudi je skakalo i pevalo. Posebna draž ovog festivala je upravo u toj atmosferi, koju pored bendova, stvara i divna publika i veoma profesionalna organizacija. Zato i traje tako dugo.

Dragana Mićalović, promo lice 15. Belgrade Beer Festa

Dragana Mićalović / Photo: Headliner
Dragana Mićalović / Photo: Headliner

Jubilarni Beer Fest će svojim osmehom i šarmom obeležiti i glumica Dragana Mićalović, koja će biti promo lice 15. izdanja festivala. Osim ljubavi prema glumi, Dragana je još kao devojčica stekla ljubav prema muzici i pevanju.

– Pored glume, rokenrol za mene nije samo muzika, već stil života, tako da sam presrećna što sam dobila priliku da predstavljam naš prestižni festival i tako ostvarim moj tinejdžerski san – rekla je Dragana Mićalović, koja će promovisati ovogodišnji festival i na najbolji način predstaviti program, izvođače i propratna dešavanja najposećenije manifestacije u jugoistočnoj Evropi.

Kao uvod u ovogodišnji Beer Fest, tokom leta biće organizovano niz događaja na kojima će posetioci moći da se bolje upoznaju sa sadržajima ovogodišnjeg festivala, a na samom festivalu biće organizovana i Prva međunarodna razmena pivskih suvenira.

Za četrnaest godina postojanja 7.7 miliona posetilaca uživalo je u više od 600 muzičkih nastupa, degustaciji preko 330 brendova piva, a među brojnim priznanjima koje je festival dobio, našla se i preporuka uglednog britanskog  lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi trebalo obavezno posetiti.

Belgrade Beer Fest je tokom godina veliku posećenost festivala koristio i da sporovodi društveno-odgovorne i humanitarne akcije među kojima su najznačajnije: Biram da recikliram, Kad pijem ne vozim, #BelgradeBeerFest #Happy Contest, Suveniri Beer Festa za pomoć ugroženima u majskim poplavama i za “BG Bebi klub”, kampanje posvećene prevenciji AIDS-a i STD-a.

Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Beograda.

 

Previous post

Irie FM domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

Next post

CounterIgnitioN slavi 10 godina velikim metal koncertom u Domu omladine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *