STOP NARODNJACIMA! U prevozu i na javnim mestima u Novom Sadu slušaće se – klasika

0
125
Oglasi
Novi Sad/Photo: YouTube printscreen
Novi Sad/Photo: YouTube printscreen

Građani Novog Sada više neće morati da idu u koncertne dvorane kako bi uživali u notama klasične muzike, jer će se uskoro u vozilima Javnog gradskog saobraćaja svirati dela najvećih svetskih kompozitora.

Novosađani su rekli ZBOGOM narodnjacima i odlučili da će se klasična muzika, osim u gradskim autobusima, puštati i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će pokušati da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku, piše Telegraf.

Klasična muzika/Photo: Pixabay
Klasična muzika/Photo: Pixabay

Udruženje građana “Dunavska sonata”, organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizuje projekat “Klasika svaki dan” u okviru koga će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju dela klasične muzike.

Javni gradski saobraćaj, vrtići itd. će biti obuhvaćeni prvom fazom projekta, a u drugoj fazi projekta uključiće se i domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe.

Udruženje će obezbeđivati diskove sa kompozicijama koje će na najbolji način omogućiti širokoj publici da uživa u najlepšim delima klasične muzike.

Organizatori veruju da će na ovaj način biti podignut nivo kulture u javnim prostorima. Playlistu kompozitora i kompozicija sačinili su stručni konsultanti festivala klasične muzike “Dunavska sonata”.

Kako u udruženju navode, cilj projekta je da Novi Sad postane prvi grad u Jugoistočnoj Evropi u kom se klasična muzika sluša na svim javnim mestima i prostorima.

HL/Izvor: Telegraf

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime