Home»Life Story»Utvrđen uzrok smrti slavnog rokera: Kris Kornel se obesio

Utvrđen uzrok smrti slavnog rokera: Kris Kornel se obesio

3
Shares
Pinterest Google+
Kris Kornel/Photo: facebook@chriscornell
Kris Kornel/Photo: [email protected]

Smrt pevača i basiste bendova Soundgarden i Audioslave Krisa Kornela istražuje se kao moguće samoubistvo, saopštila je policija u Detroitu.

Kornel je preminuo u 53. godini u Detroitu, samo nekoliko časova posle koncerta, preneo je ranije AP. Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv nedugo posle ponoći.

– Pronađen je na podu kupatila MGM Grand Detroit hotela, pozvane su naše medicinske ekipe i on je proglašen mrtvim na licu mesta – rekao je on i dodao:

Kris Kornel/Photo: facebook@chriscornell
Kris Kornel/Photo: [email protected]

Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao da ga potraži i ugledao ga na podu kupatila. Kako saznaje AP, lokalni patolog je potvrdio da je Kornel preminuo od vešanja.

Okolnosti koje su dovele do ove tragedije i dalje su nepoznate. Samo sat vremena pre smrti, Kornel je nastupao u Fox Theatreu  sa svojim bendom Soundgarden i čak diskutovao o “mestu sledećeg nastupa” tokom koncerta.

Kris Kornel/Photo: facebook@chriscornell
Kris Kornel/Photo: [email protected]

Kornelov portparol Brajan Bamberi ranije je njegovu smrt nazvao “iznenadnom i neočekivanom” i rekao da su njegova supruga i porodica u šoku.

Povodom smrti Kornela, oglasile su se i njegove kolege, a ser Elton Džon napisao je na svom nalogu na Tviteru da je “šokiran i tužan” zbog iznenadne smrti Kornela.

– Sjajan pevač, tekstopisac i divan čovek – istakao je Elton Džon.

Gitarista Led Cepelina Džimi Pejdž dodao je da je Kornel bio “neverovatno talentovan” naglasivši da je bio veoma mlad i da će veoma nedostajati.

 

Kornel je bio pevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao Soundgarden, grupu najpoznatiju po hitovima “Black Hole Sun” i “Spoonman”.

Posle raspada benda Soundgarden 1997. godine (koji se ponovo okupio 2010. godine), Kornel je nastavio muzičku karijeru.

Zajedno sa Tomom Morelom iz Rage Against The Machine, Timom Komerfordom i Bredom Vilkom osnovao je Audioslave 2001. godine.

Sa novom supergrupom nastavio je da niže hitove, poput “Like A Stone”, “Be Yourself” i “Show Me How To Live”. Takođe je napisao i otpevao pesmu “You Know My Name”, glavnu temu u filmu “Kazino rojal”.

Pokrenuo je Kris i Viki Kornel fondaciju kako bi podržavao decu koja se susreću sa poteškoćama, uključujući i beskućništvo, siromaštvo, zlostavljanje i zanemarivanje.

Izvor: Tanjug.rs/ diffuser.fm

 

Previous post

Ma, daj lutko... The Frajle najavljuju novi spot i koncert

Next post

Disciplin A Kitschme i Bojana Vunturišević na Mikser Festivalu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *