Home»Kultura»Zlatne šezdesete – rok popodne, u petak u Metropolisu

Zlatne šezdesete – rok popodne, u petak u Metropolisu

4
Shares
Pinterest Google+

U petak 19. maja u Makedonskoj 21, od 17 časova, održaće se nesvakidašnji audio događaj pod nazivom Zlatne šezdesete – rok popodne, u Muzičkoj kući Metropolis, u okviru kojeg će nastupiti Dejan Cukić, Ljuba Ninković, Ivan Milenković i Marko Vidojević.

Uoči ovogodišnje Noći muzeja čiji deo je ponovo i Radio Beograd, u Muzičkoj kući Metropolis, prisustvovaćemo rokenrol putovanju u doba zlatnih šezdesetih. Metropolis, zajedno sa postavkom Rok muzej, Beogradom 202, Institutom za savremenu muziku i Tehnikom radija Beograd vode nas u vreme evergrin rifova i hitova Elvisa, Badija Holija, Čaka Berija, Bitlsa, Rolingstonsa, Hendriksa, Kleptona, Dorsa, ali i domaćih grupa poput Silueta, Korni grupe, Uragana, Crvenih Koralja, Zlatnih dečaka, Crnih bisera i ostalih popularnih grupa – “električara” i “čupavaca” koje su uoči početka sedamdesetih pravile svoju stazu revolucije, namenjenu prvenstveno mladima.

Zlatne šezdesete - rok popodne/Metropolis promo
Zlatne šezdesete – rok popodne/Metropolis promo

U prostorijama Muzičke kuće Metropolis od 17 do 19 časova Radio Beograd 202 emitovaće uživo program koji će se slušati i – gledati. Deo postavke Rok muzeja – odeća i instrumenti domaćih muzičara, kao i gramofoni i ploče sa muzikom “zlatnih šezdesetih”, odvešće nas u doba mladosti bejbi bum generacije, a oni mlađi će okusiti delić duha iz kog su nastali i brojni današnji bendovi i muzički pravci. Ugostićemo i organizatore Noći muzeja uz autore zanimljivih postavki koje će se moći videti u subotu tokom ove manifestacije.

Najpoznatije numere rokenrol iz “hipi” vremena izvodiće uživo Dejan Cukić, Ljuba Ninković, Ivan Milenković i Marko Vidojević. Voditelj programa je Kruna Pintarić.

Da podsetimo, u subotu 13. maja u Muzičkoj kući Metropolis održan je Book&Roll Open Day #2

HL

Previous post

Da li ste spremni za "Novi početak"... Eastock ima novi singl i spot

Next post

Objavljena lista headlinera Zaječarske gitarijade

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *