Home»Umetnost»Čista umetnost… Demofest otvara novi konkurs

Čista umetnost… Demofest otvara novi konkurs

3
Shares
Pinterest Google+

 

Photo:Demofest
Photo:Demofest

Posle nedavno završenog konkursa za takmičarski program, Demofest otvara novi – ovog puta za najbolju umetničku instalaciju.

Organizatori su odlučili da pruže šansu mladim umetnicima da pokažu svoj talenat kroz zanimljive instalacije, od kojih će najbolje biti i nagrađene, ali i da aktuelizuje pitanje zaštite životne sredine i promoviše ekološki odgovorno ponašanje.

Zbog toga Demofest poziva sve umetnike, umetničke kolektive i organizacije iz ex-Yu da putem zvaničnog sajta festivala www.demofest.org prijave svoje instalacije od recikliranih i istrošenih materijala ili predmeta.

Konkurs pod nazivom Čista umjetnost biće otvoren od 17. maja do 17. juna 2017.godine, nema starosnih granica, tema je slobodna, a svaki umetnik, kolektiv ili organizacija mogu da se prijave sa najviše tri različita dela.

– Festival svake godine osim promocije regionalnih bendova, radi i na društveno odgovornim kampanjama, ali i promociji kreativaca i ostalih vrsta umetnosti. Upravo zbog toga je ovo idealna prilika za sve umetnike da iskažu svoj talenat i za to budu adekvatno nagrađeni – navode iz organizacije Demofesta.

Najbolje instalacije odabraće stručni žiri, a publika će moći da ih vidi na tvrđavi Kastel tokom trajanja Demofesta.

Imena pobjednika biće objavljena na zvaničnom sajtu festivala, kao i zvaničnoj Fejsbuk stranici, a projekat će biti realizovan pod pokroviteljstvom kompanije EuroBeta.

Kreator najboljeg umetničkog dela će kao nagradu dobiti vikend u Arhusu, danskom gradu koji je Evropska prestonica kulture 2017. godine.

Druga nagrada su dva all-inclusive paketa za OK Fest 2018 na Tjentištu, a treća nagrada boravak dve osobe u Eko zoni Zelenkovac (pored Mrkonjić Grada), i to tokom trajanja Zelenkovac Jazz Festivala 2017.

Ovogodišnji izdanje Demofesta će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a u revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marki Ramon, Ki-Mani Marli, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, Projekt Rakija.

Zasviraće i prošlogodišnji pobednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Previous post

NJIMA JE STVARNO NEBO KOMŠILUK... Foo Fighters predstavili novu pesmu "The Sky Is A Neighbourhood"

Next post

BGD ZOVE... Singidunum fest 24. juna na Kalemegdanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *