New jazz moment… Valjevski džez festival od 25. do 27. maja

0
167
Oglasi
Photo: Facebook/ Valjevski jazz festival
Photo: Facebook/ Valjevski jazz festival

Pod sloganom “New jazz moment” u Valjevu će od 25. do 27. maja biti održan 33. Valjevski džez festival.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, ali uz primetno i osvežavajuće otvaranje ka “world music” konceptu, umetnički direktor Milan Ðurđević ističe da žele da “prošire sliku i posetiocima kroz razne stilove predstave i približe umetnike različitih opredeljenja”.

– Valjevo ima sve potencijale da od ovog festivala napravi događaj koji će prevazići značaj lokalnog dešavanja. Želja nam je da za koju godinu odabrana publika iz regiona zabeleži Valjevski džez festival na mapi manifestacija ovog tipa koje se ne propuštaju, zahvaljujući kojoj će čitav grad živeti muziku i koja će doneti sasvim novu energiju – istakao je Ðurđević.

Photo: Facebook@LenaKovacevicOfficial
Photo: Facebook@LenaKovacevicOfficial

Za 25. maj najavljen je uvodni program “Dame pevaju džez” u kome će učestvovati Irena Blagojević, Jelena Kovačević i Anđelka Simić, a biće održana i izložba džez fotografija.

Glavni program festivala održaće se 26. i 27. maja i za tada su planirana po tri koncerta na različitim lokacijama (bina kod Stop Shop centra, sala Centra za kulturu, hol Centra za kulturu).

Vlatko Stefanovski Trio/Photo: Promo
Vlatko Stefanovski Trio/Photo: Promo

Drugog dana festivala, 26. maja  nastupiće Edit Letner (Austrija), Slobodan Trkulja kvintet, Miško Plavi trio i Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i Lena Kovačević.

Trećeg dana festivala, 27. maja nastupaju Del Arno Bend, Vlatko Stefanovski trio i Eyot.

Valjevski džez festival održaće se pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Izvor: Tanjug.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime