Home»Muzika»Sada znamo i gde… Nouvelle Vague 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije

Sada znamo i gde… Nouvelle Vague 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije

11
Shares
Pinterest Google+
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice

Legendarni francuski bossa nova sastav Nouvelle Vague u okviru svoje svetske turneje stiže i u Beograd 24. juna u organizaciji produkcijske kuće Muzička Cool Tura na izuzetno atraktivnoj lokaciji.

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti, pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice

Nouvelle Vague poslednjih meseci aktivno promoviše izuzetno hvaljeni poslednji album “I Could Be Happy”, a fanovi širom sveta učinili su da ovaj sastav stekne reputaciju uvaženog aražmanskog ali i autorskog tandema koji čine Mark Kolin i Olivijer Libo.

Od nastanka 2003. godine objavili su pet albuma na kojima se autorski dvojac, pozabavio pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom.

– Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. 2002. godine Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division “Love Will Tear Us Apart” u bossa nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album završili za samo osam meseci, a sebe smo nazvali Nouvelle Vague… i to je cela priča – kazao je Olivijer Libo.

Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice
Nouvelle Vague/ Photo: Rod Maurice

Pesme poput : “Just Can’t Get Enough” (Depeche Mode), “In a Manner of Speaking” (Tuxedomoon), “Guns of Brixton” (The Clash), “This Is Not a Love Song” (Public Image Ltd), “Ever fallen in love” (Buzzcocks), “Too Drunk to Fuck” (Dead Kennedys), “Marian” (The Sisters of Mercy), “Making Plans for Nigel” (XTC),  “A Forest” (The Cure), “Teenage Kicks” (The Undertones) čine samo deo opusa set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.

Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 1.490,00 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.

 

Previous post

Stvarno je #rokenrolsvuda: Najbolje fotke sa Book&Roll Open Day #2

Next post

30 godina od prvog solo albuma Dejana Cukića... a poklon fanovima - obrada balade "Od šanka do šanka"

0

  1. Pera
    15/05/2017 at 1:23 pm — Reply

    A gde se mogu nabaviti ulaznice, ili je ulaz besplatan?

  2. 15/05/2017 at 2:24 pm — Reply

    Prodajna mreža Eventime. Piše u tekstu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *