Home»Muzika»Homeland»30 godina od prvog solo albuma Dejana Cukića… a poklon fanovima – obrada balade “Od šanka do šanka”

30 godina od prvog solo albuma Dejana Cukića… a poklon fanovima – obrada balade “Od šanka do šanka”

3
Shares
Pinterest Google+

Pre tačno 30 godina, u maju 1987. otpočelo je snimanje prvog solističkog albuma Dejana Cukića. 

Dejan Cukić/ Photo: Promo
Dejan Cukić/ Photo: Promo

U godini jubileja, Dejan i Spori ritam bend planiraju veliki broj koncerata, ali i nekoliko singl izdanja praćenih video spotovima.

Prva u nizu pesama je obrada hita slovenačkog kantautora Andreja Šifrera iz 1979. “Od šanka do šanka”. Pesma je objavljena na svim digitalnim servisima putem izadavačke kuće Lampshade Media i možete je preslušati na sledećem linku: https://lampshademedia.lnk.to/OdSankaDoSanka .

– Poigravamo se već dugo u studiju basiste SR benda, Peđe Milanovića sa raznim idejama. Ima tu novih autorskih pesama i novih verzija nekih naših starih stvari, ali i nekoliko obrada. Rešili smo da prvo objavimo “Od šanka do šanka” jer poseduje tu melanholično nostalgičnu notu koja čini mali odmak od poslednjih izdanja…  Poslali smo snimak Andreju i njegova reakcija dala nam je jak pozitivan vetar u leđa – kazao je Cukić.

Spot za Dejanovu verziju pesme “Od šanka do šanka” snimljen je u Studiju kompanije Zepter, a režirao ga je Milan Jakonić.

Previous post

Sada znamo i gde... Nouvelle Vague 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije

Next post

Stari dobri rokenrol u noći muzeja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *