Home»Film»Udri gudru na veselje i ostale underground zablude… Završeno snimanje filma “Život po Moskriju”

Udri gudru na veselje i ostale underground zablude… Završeno snimanje filma “Život po Moskriju”

5
Shares
Pinterest Google+

Klasa druge godine FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti završila je snimanje svog klasnog filma “Život po Moskriju”.

Kroz nešto manje od trideset minuta, studenti predstavljaju beogradsku urbanu kulturu u čijem centru radnje je Davor Bobić Moskri i rep grupa Prti Bee Gee. Moskri se vraća iz sveta mrtvih u obliku desetogodišnjaka čiji je osnovni zadatak da izvuče mlade iz apatije i dekadentosti u koju su zapali.

Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

Tokom ponovnog boravka na ovom svetu, društvo mu prave predstavnici rep andergraund scene kao i skejteri, bajkeri, šaneri, šmekeri, klaberi… Iako je u svojoj misiji u početku usamljen i sukobljava se sa velikim brojem prepreka, ostaje pitanje da li će Moskri pridobiti drugare na svoju stranu i uspeti u nameri da iskoristi drugu šansu i dobije kartu za raj?

Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

U priču o ovom neobičnom svetu punom predsrasuda i tabuu tema, uvode nas popularni glumci mlađe generacije Petar Strugar (Mali Budo, Jesen samuraja), Vladimir Vučković (serija Sinđelići), Anđela Jovanović (serija Vojna akademija), Darko Ivić (Pored mene). Jedan sasvim običan dan prekida dolazak malog Moskrija koji njihove svetove obrće naopačke.

Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

Andrija Bošković se pojavljuje kao desetogodišnji Moskri šarmirajući sve prisutne pokušavajući da osvoji njihova srca i usmeri ih na pravi put. Važne lekcije koje učimo iz njegovog iskustva su da andergraund stil ne podrazumeva dekadenciju a da droga i opijati odvlače ljude u pogrešnom smeru.

Uz bitne pouke koje nosi, “Život po Moskriju” je omaž preminulom reperu koji je ovaj svet napustio prerano, sa svega 27 godina. Kao specijalni gosti pojavljuju se poznate ličnosti  koje su odrastale uz Moskrija i bili njegovi prijatelji.

Život po Moskriju/Photo: Promo
Život po Moskriju/Photo: Promo

Uz puno smeha, vizuelnih efekata, orginalnu muziku koja lako ulazi u uši, mali Moskri će osvojiti i vaša srca i pokazati vam kuda vodi životni moto “Udri gudru na veselje”!

Premijera filma biće 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti, u okviru manifestacije Producentski dan.

HL

Previous post

Ozi će zasijati u svom punom mračnom sjaju… baš na pomračenje Sunca

Next post

Niko kao Oasis: Kako su ih samo svi obožavali te 1996. godine…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *