Home»Film»Svetozaru Cvetkoviću nagrada kritike za najboljeg glumaca na festivalu u Hjustonu

Svetozaru Cvetkoviću nagrada kritike za najboljeg glumaca na festivalu u Hjustonu

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Srpski glumac Svetozar Cvetković dobio je “The Houston Film Critics Society Best Actor Award” na 50. međunarodnom filmskom festivalu Worldfest u Hjustonu.

Cvetković je priznanje dobio za ulogu u filmu “You go to my head”, koji je režirao belgijski producent i reditelj Dimitri De Klerk.

– Ovo je lepa vest – kazao je Cvetković – pogotovo što priznanje dolazi od ljudi koji vas ne poznaju, ili vas čak možda nisu nikad ni gledali.

Cvetković nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremonji dodele nagrada, ali ističe da se oseća “pomalo nestvarno, i istovremeno ponosno”, kad pogleda ko je sve na ovom festivalu laureat. Među glumcima ovogodišnji dobitnici nagrada u zvaničnoj konkurenciji su Natali Portman, Džef Bridžis i Kejsi Aflek.

Photo: Promo
Photo: Promo

Film “You go to my head” je nezavisna, niskobudžetna francusko-nemačko-američka koprodukcija, snimljena 2015. sa vrlo malom ekipom u Marakešu i pustinjskim predelima Maroka.

Svetozar Cvetković je dobitnik i internacionalnog filmskog priznanja – 1993. godine na festivalu u nemačkom gradu Manhajmu dobio je nagradu stručnog žirija za ulogu u kultnom filmu Dušana Makavejeva “Gorila se kupa u podne”.

Našoj publici poznato je da je radio sa najboljim domaćim rediteljima, od Žike Pavlovića, Puriše Đorđevića, Gorana Paskaljevića, Gorana Markovića do Miše Radivojevića, ostvarivši preko osamdeset uloga.

Producirao je pet igranih filmova. Osnivač je producentske kuće “Testament filmS”.

 

Previous post

TRAS! Novi beogradski festival stripa od 12. do 14. maja u Centru za kulturu Vlada Divljan

Next post

Da li znate gde u Beogradu noću živi najbolji rokenrol? U Wurst Platzu... Evo i zašto...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *