Home»Muzika»Šta je 530 kilometara kad voliš Green Day: Kalifornijski trio 6. juna u Ljubljani

Šta je 530 kilometara kad voliš Green Day: Kalifornijski trio 6. juna u Ljubljani

3
Shares
Pinterest Google+
Green Day/Photo: facebook@GreenDay
Green Day/Photo: [email protected]

Zvezde novog punka Green Day slave 30. godišnjicu rada vrlo uspešno – novim studijskim albumom ”Revolution Radio” i zajedno s mnoštvom fanova na velikoj svetskoj koncertnoj turneji.

Poznati kalifornijski trio koji je u dosadašnjoj karijeri izdao 12 studijskih albuma i prodao 85 miliona primeraka, upravo je završio svoju severnoameričku turneju Revolution Radio Tour, a nastavlja je u Australiji i na Novom Zelandu, a zatim i u Evropi na najvećim festivalima, posle kojih konačno stiže i u region, tačnije u Ljubljanu, 6. Juna, gde će im se pridružiti i legendarna američka punk grupa Rancid.

Bili Džo Armstrong, pevač i gitarista Green Daya u nedavnom je intervjuu za Rolling Stone rekao:

– Svaki dan me iznova iznenadi to što smo dostigli, osećaj je zaista jedinstven i zahvalan sam zbog toga. Uživam u stvaranju muzike, a još i više kada nastupamo. Možemo da nastupamo pred 14 hiljada ljudi među kojima se nalaze oni od 6 pa sve do 60 godina, ali svi zajedno pevaju i plešu s nama. Sve su ruke u vazduhu!

Koncerti na ovoj turneji Green Day traju i po dva i po sata, i sadrže set od oko 30 najpopularnijih pesama iz njihove bogate karijere, a neke od njih su “Know Your Enemy”, “Holiday”, “Boulevard of Broken Dreams”, “Hitchin’a Ride”, “Basket Case, Longwiev”, “She”, “When I Come Around”, “American Idiot”, “Good Riddance (Time of Your Life)” i naravno najnoviji hitovi “Bang Bang” i “Still Breathing”.

– Na koncertima želimo da ostvarimo pozitivnu energiju i osećaj povezanosti. Želimo da publika zaboravi na negativne stvari i da se zajedno s nama dobro zabave – zaista nam je najvažnije da se svi zajedno s nama dobro zabave – rekao je Bili Džo za Rolling Stone uoči početka turneje.

HL/Izvor: Jutarnji.hr

Previous post

EVO KAKO JE ĐURA POSTAO VEGETARIJANAC… ili, koliko je veliko ljudsko licemerje

Next post

A MISLILI SMO DA SVE ZNAMO O LIVERPULSKOJ ČETVORCI… Ovaj film je iznenadio čitav svet, i vas će…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *