Home»Muzika»Evo šta je smislio Radiohead: Remasterizovani “OK Computer”, plus tri nove pesme,za rođendan kultnog albuma

Evo šta je smislio Radiohead: Remasterizovani “OK Computer”, plus tri nove pesme,za rođendan kultnog albuma

3
Shares
Pinterest Google+

Sastav Radiohead 23. juna objaviće reizdanje sada već kultnog klasika “OK Computer” za izdavačku kuću XL Recordings.

Radiohead/ Photo: Tom Sheehan
Radiohead/ Photo: Tom Sheehan

Povodom 20 godina od objavljivanja ovog albuma Radiohead su pripremili  izdanje OKNOTOK koje će sadržati originalni album “OK Computer” sa 12 pesama, osam B-sides pesama kao i tri nikada objavljene pesme “I Promise”, “Lift” i  “Man Of War”. Materijal će kompletno biti remasterizovan sa originalnih analognih traka.

Abum će biti objavljen kao digitalno izdanje, duplo i troduplo CD izdanje, troduplo 180 gramsko LP izdanje sa 23 pesme i kao  OKNOTOK BOXED EDITION koji će sadržati i 104 strane beleški Toma Jorka, 48 strana pripremnih radova u planiranju albuma, C90 miks tape koju je sastavio bend od OK Computer arhiva i demo snimaka, reči svih pesama, LP i više od 30 umetničkih dela pravljenih za omot i promociju od kojih mnogi do sada nisu nikada objavljeni.

Radiohead/ Photo: Danny Clinch
Radiohead/ Photo: Danny Clinch

“OK Computer” je objavljen 1997. godine a producirao ga je Najdžel Godrik. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su “Paranoid Android”, “Karma Police”, “Lucky” i “No Surprises”.

Smatra se najboljim albumom benda i njihovo prvo izdanje koje je dospelo na prvo mesto britanske liste i nominovano za Grammy za album godine.

The National Recording Registry izabrao je 2015. godine “OK Computer” za izdanje koje se čuva u Kongresnoj biblioteci kao delo od “kulturnog, istorijskog i estetskog značaja”.

Previous post

I OVO ĆE VOLETI DEVOJČICE... "Sweet Creature" je nova balada Harija Stajlsa

Next post

DOSTA APATIJE... Artan Lili novom pesmom "Salonac" šalje jasnu poruku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *