Home»Muzika»Homeland»DOSTA APATIJE… Artan Lili novom pesmom “Salonac” šalje jasnu poruku

DOSTA APATIJE… Artan Lili novom pesmom “Salonac” šalje jasnu poruku

6
Shares
Pinterest Google+
Artan Lili/ Photo: Promo
Artan Lili/ Photo: Promo

Novim singlom “Salonac” i pratećim spotom čija je premijera bila 1. maja na MTV Adria kanalu, beogradski sastav Artan Lili nedvosmisleno kritikuje apatiju u koju je društvo u Srbiji zapalo.

Energična nojz pop četvorka daje britki i jasni presek situacije u kojoj se mladi danas nalaze, a tematiku nove pesme najbolje objašnjava frontmen grupe Bojan Slačala:

– Svako od nas ima nešto što ga zaboli, ali izgleda ništa ne zaboli toliko kao kritika sopstvenih redova. To nije ni prijatno ni jednostavno, ali je neophodno činiti. Izgleda je visok stepen identifikacije sa ovom tematikom, što je samo pokazatelj da smo dirnuli u srž problema. A kao što dobro znate, naša umetnička dužnost je da reagujemo i utičemo pozitivno na rešavanje problema, što uvek rado činimo obzirom na nužnost, bez obzira na posledice.

Režija video spota “Salonac” poverena je Miodragu Cicoviću, a nova pesma grupe  Artan Lili naći će se na njihovom albumu “New Deal”, koji se očekuje do kraja godine u izdanju diskografske kuće Lampshade Media.

Artan Lili svoju koncertnu aktivnost tokom ovog meseca započinju 11. maja nastupom u Nišu, dok su 12. i 13. maja u Skoplju i Kumanovu. Festivalsku sezonu otvaraju 20. maja u Subotici, a već 21. su učesnici na Beer Festu u Zagrebu, kao i 27. maja na “Sea Star” festivalu u Umagu.

Previous post

Evo šta je smislio Radiohead: Remasterizovani "OK Computer", plus tri nove pesme,za rođendan kultnog albuma

Next post

"Anti G (Pobegni lažima)": Ovo je nova, ljubavno-protestna pesma benda Plutonia

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *