Home»Muzika»Rokenrol po Springstinu: “Rok pesme su tri minita blaženstva u kojima je zbijen život”

Rokenrol po Springstinu: “Rok pesme su tri minita blaženstva u kojima je zbijen život”

3
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: facebooj@brucesprinsteen
Brus Springstin/Photo: [email protected]

Brus Springstin, koji je u svojoj autobiografiji “Born to Run” otrkio da se bori sa depresijom, izjavio je u razgovoru sa publikom Tribeca filmskog festivala u Njujorku da su za njega pesme “tri minuta blaženstva u kojima je zbijen život”.

Govoreći o svojoj karijeri, kazao je da ponekad svoju muziku vidi kao sigurno mesto u kojem može da živi. Međutim 67-godišnji mužičar priznaje da nijedan umetnik ne može da živi samo kroz svoju umetnost.

– Na kraju dana to je samo vaš posao i život vas čeka izvan tog. Trebalo mi je mnogo vremena da naučim tu lekciju, zahvaljujući Pati, i to je bila ogromna borba za mene – rekao je Springstin misleći na svoju suprugu Pati Scialfa sa kojom je u braku 25 godina.

Brus Springstin/ Photo: youtube.com printscreen
Brus Springstin/ Photo: youtube.com printscreen

Springstin je govorio i o svojim počecima u Nju Džersiju kada je kupio prvu gitaru sa 15 godina i periodu Vijetnamskog rata kada je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pesama “Born in the U.S.A”, koja je često pogrešno tumačena.

On je rekao je da je ta pesma iz 1984, koja je pogrešno shvaćena kao patriotska, bez njegove dozvole korišćena i u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

– Ljudi čuju muziku, ritam, pevanje i ako imaju vremena i sklonosti, možda će obratiti pažnju na stihove. Tako je i u ovom slučaju – dodao je Springstin.

Izvor: Tanjug.rs

Previous post

DŽONI ŠTULIĆ U SVOM, NEMILOSRDNOM FAZONU: Bregović kasni celu deceniju za mnom, ono što ja radim za njega je špansko selo

Next post

Novi album Šanaje Tvejn posle 15 godina pauze

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *