Home»Muzika»Preti nam ozbiljno rokanje i rolanje… Vrane Kamene i Gospodin Pinokio u Akademiji 28

Preti nam ozbiljno rokanje i rolanje… Vrane Kamene i Gospodin Pinokio u Akademiji 28

4
Shares
Pinterest Google+
Vrane Kamene/ Photo: Facebook @vranekamene
Vrane Kamene/ Photo: Facebook @vranekamene

Vrane Kamene, beogradska petorka koja glasi za jedan od najperspektivnijih domaćih rok bendova, nastupiće prvi put u Klubu Akademije 28. aprila sa početkom u 22:00 časa.

Od festivala po Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, preko učešća na velikim koncertima, ovaj čistokrvni rokenrol bend praši punom parom ostajući dosledan stilu koji neguju od svojih početaka 2012. godine.

Vrane Kamene/ Photo: Helena Đurić
Vrane Kamene/ Photo: Helena Đurić

Njihov debi album prvenac  “Svih ovih godina”, proglašen je najboljim debitantskim ostvarenjem za 2015. godinu od strane slušalaca radija 202, a singl “U mraku mrak” za jedan od tri najbolja singla 2016. Čuveni časopis Rolling Stone opisuje ih kao bend “koji se bazira na čistoj energiji, snažnim rifovima i beskompromisnim tekstovima”.

Do saradnje sa Akademijom 28 došlo je u februaru ove godine kada je bend u pozorišnoj sali snimao spot za pesmu “The Wayfaring Stranger”, u sklopu saundtreka za film “Povratak”.

Vrane su: Aleksandar Pejičić (vokal), Miloš Denić  (solo gitara), Marijana Jelić  (ritam gitara), Nebojša Banaj (bas gitara) i Aleksandar Todosijević  (bubnjevi).

Gospodin Pinokio/ Photo: Facebook @gospodinpinokiobend
Gospodin Pinokio/ Photo: Facebook @gospodinpinokiobend

Kao predgrupa Vranama na koncertu u Akademiji 28 nastupiće niški bend Gospodin Pinokio u sastavu: Igor Bogdanovic  (vokal), Desimir Stojimirović (bubnjevi), Danijel Stojanović (gitara), Bojan Rile Ristić (bas gitara).

Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju mesta.

Previous post

Mr. Rabbit objavio prvi snimak sa koncerta u beogradskom Domu omladine

Next post

A ŠTA BI REKAO NIČE... Laibach najavio album "Also Sprach Zarathustra"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *